24 C
Athens

Βαριά καμπάνα για Τόνεϊ: Οχτάμηνος αποκλεισμός για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού

Ακριβά θα πληρώσει το τίμημα του παράνομου στοιχηματισμού ο Ιβάν Τόνεϊ της Μπρέντφορντ, καθώς όπως ανακοίνωσε η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, του επιβλήθηκε αποκλεισμός οχτώ μηνών από την αγωνιστική δράση.

Ο Άγγλος επιθετικός είχε κατηγορηθεί για 262 παραβιάσεις του κανονισμού Ε8 της ομοσπονδίας για το διάστημα 25 Φεβρουαρίου 2017 ως 23 Ιανουαρίου του 2021 και εν τέλει απαλλάχθηκε μόνο για τις 30 εξ αυτών.

Η ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή αφού άκουσε την απολογία του παίκτη, ανακοίνωσε τις ποινές γνωστοποιώντας πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες ως τις 17 Ιανουαρίου 2024 ενώ έχει δικαίωμα να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα του από τις 17 Σεπτεμβρίου 2023 (μετά το πέρας τεσσάρων μηνών).

Παράλληλα, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 50.000 λιρών ενώ του έγινε αυστηρή προειδοποίηση σε περίπτωση που μελλοντικά προχωρήσει σε ανάλογες παραβιάσεις.

Η Μπρέντφορντ ανακοίνωσε πως θα περιμένει το σκεπτικό της απόφασης πριν προχωρήσει σε νομικές κινήσεις. Ο 27χρονος φορ μέτρησε 20 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 33 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου ενώ βρίσκεται στο μπλοκάκι αρκετών συλλόγων που θέλουν να ενισχυθούν στη γραμμή κρούσης το καλοκαίρι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς