21.5 C
Athens

Τζόκοβιτς – Ρούνε 1-2: Ο φανταστικός Δανός έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rome Masters

Ο εκπληκτικός Ρούνε προκρίθηκε στους «4» και πέταξε εκτός Ρώμης τον Νόλε για να γίνει ο δεύτερος μετά τον Ράφαελ Ναδάλ που πετυχαίνει δύο σερί νίκες απέναντι στον Σέρβο τενίστα

Ο Χόλγκερ Ρούνε (νούμερο 7) έκανε τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησε με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-2) του Νόβακ Τζόκοβιτς (νούμερο 1), πετώντας έξω τον κορυφαίο Σέρβο τενίστα (ο πρώτος μετά τον Ναδάλ που τον κερδίζει σε δύο σερί αναμετρήσεις αφού είχε προηγηθεί ο τελικός στο Παρίσι τον Νοέμβριο) και εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Rome Masters όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρουντ (νούμερο 4) – Τσερούντολο (νούμερο 24).

 

Ο 20χρονος Δανός έδειξε από την αρχή πως δεν θα είναι εύκολη λεία και πήρε εύκολα μάλιστα το πρώτο σετ με 2-6. Οδήγησε τον Τζόκοβιτς στο να κάνει πολλά λάθη στο παιχνίδι, τα οποία έφτασαν τα 18, την ώρα που ο ίδιος είχε μόνο 4.

Παράλληλα ο Ρούνε εκμεταλλεύτηκε πολύ καλύτερα το πρώτο σερβίς του, έχοντας απ’ αυτό 76% κερδισμένους πόντους, την ίδια ώρα που ο Τζόκοβιτς στο δικό του πρώτο σερβίς είχε 62% κερδισμένους πόντους.

Στο δεύτερο σετ, ο Τζόκοβιτς έβγαλε χαρακτήρα νικητή και το κατέκτησε έστω και με δυσκολία με 6-4. Όμως ο Ρούνε έδειχνε από την αρχή του αγώνα πως πατάει πιο σταθερά στο κορτ και τα πράγματα στο τρίτο σετ κύλησαν παρόμοια με το πρώτο.

Ο Δανός ξεκίνησε φουριόζος, κατέκτησε τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ και έγινε αφεντικό του σετ από νωρίς. Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 4-1 και στη συνέχεια σε 5-2, αλλά δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ και να βάλει στοπ στον εξαιρετικό Ρούνε, ο οποίος έκλεισε το σετ και το ματς με 2-6.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς