18.8 C
Athens

Σλούκας: Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εκεί που του αξίζει, εύχομαι να κατακτήσουμε την Euroleague με τον κόσμο δίπλα μας

Ο Κώστας Σλούκας ονειρεύεται ήδη τη στιγμή που θα σηκώσει την κούπα στο Κάουνας στο πλάι χιλιάδων οπαδών του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final-4. Για την επιτυχία αυτή, τη φετινή πορεία των Ερυθρολεύκων στη διοργάνωση αλλά και το επερχόμενο παιχνίδι της Παρασκευής κόντρα στην Μονακό μίλησε ο γκαρντ της ομάδας Κώστας Σλούκας.

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΑ Σπορ:

Για το αν είναι έτοιμοι άπαντες στην ομάδα για την πρόκληση της κατάκτησης της φετινής Euroleague: «Για εμάς το σημαντικό είναι να βρεθούμε στον τελικό της Κυριακής σε πρώτη φάση, κυρίως εστιάζουμε στο πνευματικό κομμάτι, ώστε να είμαστε έτοιμοι και με τον κόσμο δίπλα μας είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε.»

Για την αναμέτρηση κόντρα στην Μονακό και τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε δύο φορές: «Πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος, τι κάναμε και τι δεν κάναμε σωστά. Πρέπει να έχουμε έλεγχο του παιχνιδιού κόντρα σε μια ταλαντούχα ομάδα, όπως η Μονακό. Θα χρειαστούμε και την τύχη και πιστεύω πως θα την έχουμε μαζί μας.»

Για το ρόλο του ίδιου αλλά και του Κώστα Παπανικολάου προς τους συμπαίκτες του: «Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές, υπάρχει αρκετή εμπειρία και ικανότητα στην ομάδα και θα είμαστε έτοιμοι.»

Για την επιστροφή του στον Πειραιά μετά τη Φενέρμπαχτσε και για το αν η φετινή χρονιά θα είναι αυτή της απόλυτης επιτυχίας προσωπικά και ομαδικά για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εκεί που του αξίζει, είναι μεγάλη επιτυχία για όλους μας η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία στο Final-4 της Euroleague. Εγώ προσωπικά ήθελα πάρα πολύ να γυρίζω στον Ολυμπιακό, ήταν 100% συνειδητή επιλογή. Νιώθω δικαιωμένος  και χαίρομαι που ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνουμε και είναι δίπλα μας και φυσικά τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Για τα ομαδικά χαρακτηριστικά της ομάδας: «Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες που δουλεύουν στην προπόνηση και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Το σημαντικό είναι ο καθένας να έχει κίνητρο, εγώ προσωπικά το έχω πει πως όταν σταματήσω να έχω κίνητρο τότε θα σταματήσω το μπάσκετ.»

Τέλος για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ολυμπιακού: «Είμαστε χαμαιλέοντες, θέλουμε να βάζουμε στο γήπεδο το γρήγορο παιχνίδι, αλλά είδαμε και στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε που κατάφεραν να μας χαλάσουν το παιχνίδι ανταπεξήλθαμε και κερδίσαμε με άλλο τρόπο.»

O Έλληνας γκαρντ στο τέλος έκλεισε με την ευχή να γιορτάσει την ονομαστική του εορτή στις 21 Μαΐου μαζί με το τρόπαιο της Euroleague, κάτι που ονειρεύεται χρόνια όπως αποκάλυψε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς