19.9 C
Athens

Μπλατ για Βεζένκοφ: «Είναι ο κατάλληλος για το μπάσκετ που παίζουν οι Κινγκς, θα είναι επιτυχημένος»

Την άποψη ότι ο Σάσα Βεζένκοφ θα έχει πετυχημένη καριέρα στο NBA, εφόσον αποφασίσει να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εξέφρασε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Area52 και τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Βεζένκοφ ταιριάζει στο μπάσκετ που παίζεται στις ΗΠΑ και ειδικά στους Κινγκς, που έχουν τα δικαιώματά του.

Αναλυτικά:

«Πρέπει να σκεφτείς το timing και την ηλικία κάθε παίκτη. Πιστεύω πραγματικά ότι αν ο Μίτσιτς είχε αποφασίσει να πάει νωρίτερα, θα είχε βρει τον δρόμο του. Είμαι σίγουρος ότι αν ο Σάσα αποφασίσει να πάει, θα είναι πετυχημένος. Είναι κατάλληλος για τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το μπάσκετ στο NBA και πιο συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο παίζει το Σακραμέντο. Νομίζω ότι έχει μεγάλη ευκαιρία να είναι επιτυχημένος».

Σχετικά με το σχόλιο του Κάτας μετά τον αποκλεισμό της Μακάμπι από τη Μονακό, είπε: «Δεν συμφωνώ με τον εξαιρετικό προπονητή μας. Στο μπάσκετ κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Έχει να κάνει με την εμπειρία. Το πρώτο μου Final Four ήταν το 2002 με τη Μακάμπι. Χάσαμε στον ημιτελικό από τον Παναθηναϊκό. Ο Ομπράντοβιτς είχε κερδίσει ήδη 4-5 τρόπαια. Κοιτώντας προς τα πίσω, δεν ήμουν έτοιμος».

Για τον Τσους Ματέο: «Ήρθε μετά τον σπουδαίο Πάμπλο Λάσο σε μία κατάσταση γεμάτη πίεση και απαιτήσεις, χωρίς να έχει το πλεονέκτημα του να μην είναι έτοιμος. Η πρόκριση στο Final Four μετά από τις δύο ήττες στα δύο πρώτα ματς στην έδρα της Ρεάλ ήταν εντυπωσιακή. Ακόμα και μετά από όσα έγιναν στο Game 2».

Δείτε την αναφορά του Mπλακ για τον Σάσα Βεζένκοφ από το 10’53” έως το 11’58”:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς