17.4 C
Athens

Νέα διάκριση για τον Βεζένκοφ: Στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague ο παικταράς του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός και ο Σάσα Βεζένκοφ σαρώνουν τα βραβεία της Euroleague: Στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν το «υπερόπλο» των Ερυθρολεύκων

Μια ακόμα διάκριση επεφύλασσαν οι βραβεύσεις της Euroleague για τον Ολυμπιακό, ίσως την πιο αναμενόμενη. Η τρομερή σεζόν του Σάσα Βεζένκοφ δεν έχει περάσει σίγουρα απαρατήρητη ωστόσο επιβραβεύτηκε και με τον καλύτερο τρόπο.

O Βούλγαρος διεθνής αναδείχθηκε μέλος της κορυφαίας πεντάδας της Ευρωλίγκας για δεύτερη συνεχή σεζόν. Ο Βεζένκοφ ήταν πρώτος σε νταμπλ-νταμπλ με οκτώ, ενώ κέρδισε και τις περισσότερες φορές, πέντε συνολικά, τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής.

Μάλιστα νωρίτερα είχε ήδη κερδίσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ σε κανονική περίοδο και playoffs με 17,2 πόντους ανά αγώνα, ενώ ήταν πρώτος σε αξιολόγηση (21,2) και δεύτερος σε ριμπάουντ (6,8).

Euroleague: Σάσα Βεζένκοφ, ο δεύτερος Ερυθρόλευκος που κατακτά το Βραβείο Αλφόνσο Φορντ του πρώτου σκόρερ!

Ο φόργουορντ των Ερυθρολεύκων είναι και φαβορί για το βραβείο του MVP της χρονιάς. Λορέντζο Μπράουν της Μακάμπι, Τζάναν Μούσα της Ρεάλ, Ματίας Λεσόρ (Παρτιζάν) και Έντι Ταβάρες (Ρεάλ) είναι οι παίκτες που τον πλαισιώνουν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς