16.6 C
Athens

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1: Κλείδωσε την 3η θέση και περιμένει «ανταπόδοση» από την ΑΕΚ

Με μπροστάρη τον εξαιρετικό Σαμασέκου ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα και πλέον περιμένει τον τελικό του κυπέλλου για να μάθει αν το καλοκαίρι θα βρίσκεται στο Europa League ή το Conference

Μια από τις πιο εφιαλτικές χρονιές για τον Ολυμπιακό αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά ολοκληρώθηκε με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν το χρέος τους και στην Τούμπα και να επικρατούν με 0-1 του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό ήθελε δύο αποτελέσματα και πήρε το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλίσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα και – για την ώρα – το καλό εισιτήριο που οδηγεί στο Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν στα ίσα – όπως επιτάσσει η ιστορία τους – κάθε ντέρμπι μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας και εν τέλει πρωταθλήτρια στέφθηκε η ΑΕΚ. Η Ένωση πλέον έχει την ευκαιρία να κάνει το νταμπλ (θα είναι το πρώτο της μετά το 1978) στις 24 Μαΐου αν επικρατήσει του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό.

Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα κρατήσει το καλό εισιτήριο και ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στο Conference: διαφορετικά αν οι Ασπρόμαυροι κατακτήσουν το Κύπελλο θα πάρουν το εισιτήριο για την Ευρώπη που κρατά αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο Ολυμπιακός.

Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στον τελικό Κυπέλλου, οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δείξουν πως έμαθαν από τα φετινά τους λάθη και να τα διορθώσουν για να επιστρέψουν του χρόνου ορθολογικά εκεί που ανήκουν: στην κορυφή.

Αναφορικά με το ντέρμπι στην Τούμπα, το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στο 33ο λεπτό όταν από τη σέντρα του Ροντινέι από τα δεξιά ο Σαμασέκου πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Παίκτης-κλειδί ο διεθνής μέσος από το Μάλι στη διάταξη με τρεις καθαρούς χαφ και έδειξε ξανά πόσο πολύτιμος είναι σε μια ορθολογική διάταξη με σωστό σχέδιο.

Το πρώτο ημίωρο βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει δύο πολύ καλές στιγμές με Μπράντον και Ράφα Σοάρες αλλά ο εξαιρετικός Τζολάκης έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του. Οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν αφού πρώτα προειδοποίησαν με το πλασέ του Μπιέλ στο πλάγιο τετ α τετ με τον Κοτάρσκι (έδιωξε σε κόρνερ ο Κροάτης).

Η πίεση από πλευράς ΠΑΟΚ ανέβηκε στο δεύτερο μέρος αλλά οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και ο Τζολάκης όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών.

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Σκόρερ: 33′ Σαμασέκου

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες: Φιλίπε Σοάρες, Τάισον / Ντόη

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ (46′ Κουλιεράκης), Ίνγκασον, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (64′ Σβαμπ), Αουγκούστο (76′ Φιλίπε Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (64′ Τάισον), Μπράντον (82′ Τζίμας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ανιγκό): Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Σαμασέκου, Εμβιλά, Χουάνγκ (78′ Κασάμι), Μπιέλ (65′ Βρουσάι), Φορτούνης (78′ Μασούρας), Μπακαμπού (71′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς