23.4 C
Athens

ΑΕΚ – Βόλος 4-0: Πρωταθλήτρια για 13η φορά στην ιστορία της η Ένωση (hls)

Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα τον Βόλο και η κούπα ενός από τα πιο διεφθαρμένα πρωταθλήματα όλων των εποχών θα κοσμεί πλέον την τροπαιοθήκη της

Η OPAP Arena είχε βάλει από νωρίς τα γιορτινά της και η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα με 4-0 του Βόλου για να πανηγυρίσει το 13ο πρωτάθλημα της ιστορία της και πρώτο μετά το 2018.

Ένα αν μη τι άλλο εκρηκτικό πρωτάθλημα με… μεζούρες, μεθυσμένους διαιτητές και ελίτ με το… κιάλι, έφτασε στο τέλος του με την Ένωση να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και την… αμέριστη συνδρομή του Ολυμπιακού να προσθέσουμε, αφού ο τίτλος ουσιαστικά κρίθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Καραϊσκάκη.

Οι φίλοι των Κιτρινόμαυρων είχαν στήσει ώρες πριν το δικό τους πάρτι γεμίζοντας τους δρόμους γύρω από την OPAP Arena και περίμεναν απλά από τους ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα να πάρουν έστω έναν βαθμό για να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς.

Στο γήπεδο βρέθηκαν και πολλοί παλιοί ποδοσφαιριστές της ομάδας που χάραξαν τη δική τους πορεία με την ομάδα, αλλά και ο μεγάλος άτυχος Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος μπήκε με πατερίτσες στον αγωνιστικό χώρο και γνώρισε την αποθέωση.

Καλεσμένος σε όλο αυτό ήταν ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου, που παρατάχθηκε με 5 αμυντικούς, 4 χαφ και μόλις 5 ποδοσφαιριστές στον πάγκο!

Όλα αυτά έδειχναν πως οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα θα είχαν ένα εύκολο βράδυ αγωνιστικά και μετά το πέρας του 90λεπτου θα γινόταν ένα με τον κόσμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι έγινε, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο σαν να μην έχουν αντίπαλο και ξεμπέρδεψαν εύκολα.

Μπορεί το όμορφο γκολ του Γκατσίνοβιτς στο 15′ να ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, αλλά δεν έγινε το ίδιο και ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Χατζισαφί γύρισε την μπάλα και ο Τσούμπερ την έστειλε από κοντά για το 1-0.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τον Γκατσίνοβιτς να χρίζεται τελικά σκόρερ στο 33′ ολοκληρώνοντας με ωραίο τελείωμα τη συνεργασία των παικτών της Ένωσης για το 2-0.

Η μοναδική στιγμή που ο Βόλος έκανε αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι ήταν στο 41′, όταν το σουτ του Άλχο σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε κατά πολύ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Πινέδα και Γκαρσία να συνδυαστούν φανταστικά, με τον Μεξικανό να τελειώνει τη φάση για το 3-0 στο 59′.

Μετά και το τρίτο τέρμα, όλοι στην OPAP Arena είχαν το μυαλό τους στο σφύριγμα της λήξης. Η Ένωση είχε σταθερά την μπάλα στα πόδια της, χωρίς να πατάει όμως το πόδι στο γκάζι. Παρόλα αυτά το τέταρτο τέρμα ήρθε. Δεν έγινε στο 65′ που ο Ελίασον σημάδεψε το δοκάρι, αλλά λίγες στιγμές πριν το τέλος, με τον Σιμάνσκι να στέλνει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0 στο 85′.

Στα λίγα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι, η ώρα για το τελικό σφύριγμα έφτασε και άπαντες στην OPAP Arena ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για το 13ο πρωτάθλημα της Ένωσης.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (67′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί (68′ Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (52′ Πινέδα), Άμραμπατ (53′ Ελίασον), Τσούμπερ (53′ Φερνάντες), Γκαρσία.

Βόλος (Μπράτσος): Αυγερινός, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης, Μεταξάς (80′ Τσελεμπάκης), Κάτσε (63′ Οικονομόπουλος), Σι (46′ Καρτάλης), Άλχο, Γκάγκι (76′ Τριανταφύλλου).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς