21.2 C
Athens

Ιωνικός – Λαμία 2-2: Άτρωτοι οι Φθιώτες, τον υποβίβασαν με σαδιστικό τρόπο (vid)

Μετά τον Λεβαδειακό, η Λαμία έστειλε στη Super League 2 και τον Ιωνικό καθώς επέστρεψε από το 2-0 και πήρε βαθμό οριστικής παραμονής στη μεγάλη κατηγορία

Ο Λεβαδειακός ήταν το πρώτο θύμα στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Το δεύτερο ήταν ο Ιωνικός. Κοινός παρονομαστής η Λαμία.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έψαχνε δύο αποτελέσματα στη Νεάπολη απέναντι στον Ιωνικό και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο πρώτο μέρος κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο δεύτερο (2-2) και να σώσει την κατηγορία αντίθετα με τους Νικαιώτες που θα ακολουθήσουν τους Βοιωτούς στη Super League 2.

 

Οι Φθιώτες πέτυχαν τον στόχο τους σε μια δύσκολη χρονιά και αποδεικνύονται… άτρωτοι στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Ιωνικός επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στη Super League 2.

Αν και το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο για μεγάλο διάστημα, ο Ιωνικός με δύο απίστευτα γκολ πήρε το προβάδισμα. Η Λαμία ήταν εκείνη που αρχικά άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις με τα φανταστικά σουτ του Ρουμπέν Μαρτίνεθ, αλλά ο Χουτεσιώτης φώναζε παρών με εξαιρετικές αποκρούσεις που δεν ήταν καθόλου εύκολες.

Το γήπεδο της Νεάπολης πήρε… φωτιά στο 30ό λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ελευθεριάδης έπιασε τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για το 1-0.

 

Οι οιωνοί ήταν ιδανικοί κι αυτό φάνηκε περίτρανα στο 37ο λεπτό όταν μετά από ωραία κυκλοφορία μπάλας και γύρισμα του Σάκιτς προς τα έξω (η μπάλα κόντραρε κιόλας) έφερε σε θέση βολής τον Κάνιας που έπιασε έναν κεραυνό εκτός περιοχής για το 2-0.

 

Οι πανηγυρισμοί κράτησαν στο ημίχρονο και για λίγα λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου μέρους. Η Λαμία με τις αλλαγές βελτιώθηκε και στο 53′ το ηθικό της αναπτερώθηκε όταν ο Νούνιες που ανέβασε την απόδοσή του έκανε ωραία κίνηση και πλασέ για να μειώσει σε 2-1 και να δημιουργήσει περαιτέρω αγωνία στους γηπεδούχους που άρχισαν να χάνουν μέτρα στο γήπεδο και να δέχονται τρομακτική πίεση.

 

Το… κακό έγινε στο 73′ για τον Ιωνικό, όταν ο Τόσιτς έπιασε αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ περνώντας την μπάλα πάνω από το τείχος και στέλνοντάς τη στα δίχτυα για το τελικό 2-2.

 

Ακολούθησε ό,τι θα… περίμενε κανείς: καθυστερήσεις, τραυματισμοί και τίποτα από ποδόσφαιρο. Η κλεψύδρα άδειαζε παρά τα αρκετά (9′) λεπτά καθυστερήσεων, με τον Ιωνικό να περιμένει απλώς αυτό που φαινόταν να έρχεται και στο φινάλε να καταρρέουν όλοι στον αγωνιστικό χώρο με τα συναισθήματα να είναι ανάμεικτα.

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 2-2

Σκόρερ: 30′ Ελευθεριάδης, 37′ Κάνιας / 53′ Νούνιες, 73′ Τόσιτς

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Ελευθεριάδης, Ρομαό, Βαλεριάνος / Νούνιες, Τσιλούλης, Τζανετόπουλος, Μεντίνα, Κοσέλεφ

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό (76′ Λοβέρα), Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (70′ Γούλερι), Μασάς (70′ Σεμπά), Ελευθεριάδης (60′ Σόουζα), Μαντζής.

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Αμπάντα (46′ Σαραμαντάς / 84′ Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσιλούλης (64′ Ρόμανιτς), Σλίβκα (75′ Μανούσος), Στάνκο, Μαρτίνεθ (46′ Τόσιτς), Νούνιες, Μεντίνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς