16.5 C
Athens

NBA: Στους τελικούς οι Λέικερς με μυθικό Λεμπρόν – Πρόκριση και για τους Χιτ

Στους τελικούς της Δύσης με σόου του Λεμπρόν Τζέιμς κόντρα στους Γούοριορς οι Λέικερς - Πρόκριση στην Ανατολή και για τους Χιτ κόντρα στους Νίκς

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατά τα 3/4 το «παζλ» των τελικών περιφερειών στο NBA με τους Μαϊάμι Χιτ και τους Λος Άντζελες Λέικερς να είναι οι δύο ομάδες που θα βρεθούν εκεί.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι στην Φλόριντα οι Χιτ με εκ νέου πρωταγωνιστές τους Μπάτλερ και Αντεμπάγιο υπέταξαν τους Νιου Γιορκ Νικς με 96-92 (4-2) και έγιναν η πρώτη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολής, ωστόσο είναι η τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Ο Μπάτλερ πέτυχε 24 πόντους και ο Αντεμπάγιο πρόσθεσε 23 και έτσι κατάφεραν να βγάλουν… νοκ-αουτ τους Νικς με τον εκπληκτικό Μπράνσον που σταμάτησε στους 41 πόντους, να μην έχει συμπαραστάτη για τους Νεοϋορκέζους. Ωστόσο ο πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν και ο μοιραίος αφού στην ουσία από δικό του λάθος στο φινάλε η πρόκριση κρίθηκε υπέρ του Μαϊάμι που πλέον περιμένει τον αντίπαλο του που θα αναδειχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας από το παιχνίδι Μπόστον Σέλτικς-Φιλαδέλφια 76ερς.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς οι εκπληκτικοί Λος Άντζελες Λέικερς συνέχισαν με… μπροστάρη τον μυθικό Λεμπρόν Τζέιμς ο οποίος με 30 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ οδήγησε την ομάδα του στον τελικό της Δύσης κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γούοριορς μετά την νίκη με 122-101 (4-2).

Για τους Γκόλντεν Στέιτ ο Στεφ Κάρι ήταν απελπιστικά… μόνος αφού οι 32 πόντοι του δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τον Τζέιμς και την παρέα του ενώ ο «βασιλιάς» είχε για συμπαραστάτη του τον Άντονι Ντέιβις με 17 πόντους και 20 ριμπάουντ.

Έτσι πλέον οι Λέικερς θα βρουν στους τελικούς της περιφέρειας τους Νάγκετς εκεί όπου καλούνται να κάνουν μια ακόμα… υπέρβαση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς