21 C
Athens

IFFHS: Παρέμεινε κορυφαία ελληνική ομάδα ο Ολυμπιακός

Ακόμα και σε μια σεζόν που απέτυχε στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός παραμένει σταθερά η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται 32 θέσεις παρακάτω

Γνωστοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (12/5) η λίστα της παγκόσμιας κατάταξης του IFFHS εκεί όπου ο Ολυμπιακός κράτησε την πρωτοπορία έναντι στις άλλες ελληνικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην θέση Νο.102 αρκετά ψηλότερα από τους εγχώριους αντιπάλους, πιστοποιώντας για άλλη μια φορά ότι είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που φέρνει διαρκώς βαθμούς στη χώρα, παρά τη φετινή κάκιστη πορεία στους ομίλους του Europa League. Θυμίζουμε άλλωστε ότι από το περασμένο καλοκαίρι πάλευε μόνος του για να φέρει πολύτιμους βαθμούς στη χώρα.

Την Κυριακή η ομάδα του Ανιγκό θα παίξει για το εισιτήριο του Europa League για την επόμενη σεζόν σε ένα κρίσιμο ντέρμπι με ευρωπαϊκό άρωμα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, που θα έχει και την δεύτερη ευκαιρία μέσω του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός ακολουθεί στην θέση 134 της σχετικής λίστας, με την ΑΕΚ να βρίσκεται μια θέση πίσω του στο Νο. 135.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ακόμη πιο πίσω στην 161η θέση και τελευταίος ο Άρης που βρέθηκε στην 253η θέση, όντας η μοναδική ελληνική ομάδα που έκανε βουτιά σε σύγκριση με την προηγούμενη κατάταξη πριν περίπου έξι μήνες.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς