18.2 C
Athens

Ο Μικ Σουμάχερ ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον πατέρα του!

Ο Μικ Σουμάχερ κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα προς την καθιέρωση…

Η περίπτωσή του μόνο απλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όταν «κουβαλάς» ένα διάσημο επώνυμο, άλλωστε, καλείσαι να φέρεις εις πέρας μιαν εξόχως δύσκολη αποστολή. Ειδικά όταν θέλεις να σταδιοδρομήσεις στον ίδιο χώρο με τον πατέρα σου. Ακόμα πιο ειδικά όταν ο πατέρας σου είναι ο Μίχαελ Σουμάχερ…

Ο Μικ, όμως, έχει όλα τα εχέγγυα για να κάνει μια λαμπρή καριέρα. Η οικογένειά του τον «προστάτευσε» όσο χρειαζόταν. Μέχρι πριν από τρία χρόνια ο 19άχρονος σήμερα Μικ δεν χρησιμοποιούσε το επώνυμο του πατέρα του στους αγώνες, αλλά εκείνο της μητέρας του. Με αυτόν τον τρόπο η οικογένεια Σουμάχερ ήθελε να εξασφαλίσει πως ο πιτσιρικάς Μικ Μπετς δεν θα έμπαινε σε ευθεία σύγκριση με τον διάσημο πατέρα του. Άλλωστε θα μπορούσε να με το… είχε καθόλου με το motorsport ο μικρός.

Όταν είδαν πως τα πράγματα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο, η Κορίνα και η μάνατζερ του Μίχαελ και του Μικ, Ζαμπίνε Κεμ, αποφάσισαν πως είχε έρθει η ώρα ο μικρός να γίνει… Σουμάχερ. Και δεν χρειάστηκε παρά λίγους αγώνες ώστε να αποδείξει πως είναι ικανός για να κάνει μια λαμπερή καριέρα. Οι τρεις διαδοχικές νίκες που πανηγύρισε αυτό το τριήμερο στο Νίρμπουργκρινγκ, αποδεικνύουν πως ο Μικ «δεν μασάει». Και πως με την κατάλληλη στήριξη θα μπορέσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Από τη Formula 3, στην οποία σταδιοδρομεί τώρα, ο δρόμος μέχρι τη Formula 1 είναι μακρύς. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει το μέλλον και είναι πιθανόν ο Μικ να μην μπορέσει ποτέ να βρεθεί στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όμως ένα είναι βέβαιο. Εάν τα καταφέρει, όπου και να βρίσκεται η πίστα στην οποία θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, για λογαριασμό οποιασδήποτε ομάδας και να οδηγεί, στις εξέδρες θα επικρατήσει πανζουρλισμός! Διότι, Σουμάχερ είναι, πώς να το κάνουμε…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς