22.7 C
Athens

Σάκκαρη – Στρικόβα 2-0: Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα της στο Rome Masters η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία κόντρα στην Μπάρμπορα Στρικόβα και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Rome Masters

Εύκολη αποστολή είχε η Μαρία Σάκκαρη (Νο.8) στην πρεμιέρα της στο τουρνουά της Ρώμης, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-1, 6-3) σετ της Μπάρμπορα Στρικόβα.

Η Ελληνίδα τενίστρια είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και έφτασε εύκολα στην επικράτηση κόντρα στη Στρίκοβα, που βρίσκεται στο Νο. 1103 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά την αποχώρηση της πριν από δύο χρόνια, τον Μάιο του 2021.

Η Μαρία εκμεταλλεύτηκε σχεδόν όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν μπροστά της για μπρέικ και παράλληλα έκοψε τον αέρα στην Τσέχα αντίπαλο της, αφού έσβησε συνολικά 5 μπρέικ στο παιχνίδι.

Η Σάκκαρη είχε 4 άσους, αλλά και το εκπληκτικό 71% στους κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς της.

Το πρώτο σετ ήταν πραγματικός περίπατος, με την Ελληνίδα να το κλείνει με 6-1, ενώ παρόμοια ήταν τα πράγματα και στο δεύτερο, όπου προηγήθηκε με 5-1 και τελικά έφτασε στη νίκη με 6-3. Στον τρίτο γύρο του ιταλικού τουρνουά η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μπιάνκα Αντρέσκου – Μαρκέτα Βοντρουσόβα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς