19 C
Athens

Conference: Απίστευτη ανατροπή πρόκρισης για τη Βασιλεία στην Τοσκάνη, η Γουέστ Χαμ πλήγωσε Παυλίδη και Χατζηδιάκο (vid)

Η εκπληκτική Βασιλεία έφερε τα πάνω κάτω στην Τοσκάνη απέναντι στη Φιορεντίνα κι έδειξε τρομερό χαρακτήρα όπως είχε κάνει και κόντρα στη Νις. Οι Ελβετοί επικράτησαν με 1-2 των Βιόλα και στον επαναληπτικό ημιτελικό του Conference θα διεκδικήσουν την παρουσία τους σε παρθενικό ευρωπαϊκό τελικό.

 

Η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά προηγήθηκε στο 25′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπιράγκι που έφερε την πρώτη κεφαλιά του Κουάρτα και τη δεύτερη του Καμπράλ για το 1-0.

Ο Βραζιλιάνος φορ δεν το πανηγύρισε καθώς μόλις το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή από τη Βασιλεία στη Φιορεντίνα.

Η χαλάρωση έφερε την ισοφάριση των Ελβετών στο 71′ με το μακρινό σουτ του Ντιούφ ενώ στις καθυστερήσεις ο Αμντουνί με τρομερό σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Ιταλιάνο): Τερατσάνο, Μπιράγκι, Ρανιέρι, Μαρτίνες Κουάρτα, Ντοντό, Μαντράγκορα, Άμραμπατ (73’ Καστροσβίλι), Μποναβεντούρα (87’ Μπαράκ), Γκονσάλες (73’ Μπρέκαλο), Ικονέ (81’ Κουαμέ) , Καμπράλ (81’ Γιόβιτς)

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Βόγκελ): Χιτζ, Λανγκ, Άνταμς, Πελμάρ, Εντόι, Ντιουφ, Τζάκα, Μπούργκερ (86’ Μάλες), Καλαφιόρι, Ογκουστέν (77’ Ζεκίρι), Αμντουνί

Ασταμάτητη στον δρόμο για τον τελικό η Γουέστ Χαμ

Η Γουέστ Χαμ έκανε κι εκείνη ανατροπή στο Λονδίνο (2-1) απέναντι στην Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη και του Παντελή Χατζηδιάκου (αμφότεροι βασικοί).

 

Οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος κι απολύτως δίκαια βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με το υπέροχο μακρινό σουτ του Ράιντερς στο 41′. Το δεύτερο μέρος όμως ήταν η απόλυτη προσγείωση για τους φιλοξενούμενους που είδαν την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες να πιέζει κατά κύματα και να δημιουργεί πολύ επικίνδυνες φάσεις μέσα από στημένα.

Στο 66′ ο Ράιαν γκρέμισε σε κακή έξοδο τον Μπόουεν και το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπενραχμά που βρήκε δίχτυα για το 1-1. Στο 76′ η ανατροπή ολοκληρώθηκε σε φάση διαρκείας στα καρέ των Ολλανδών με τον Αντόνιο από κοντά να πετυχαίνει το 2-1 και να θέτει ισχυρές βάσεις πρόκρισης στον τελικό.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Μόγιες): Αρεολά, Κέρερ, Ζουμά, Ράις, Αγκέρντ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Πακετά, Μπενραχμά (90′ Φορνάλς), Μπόουεν, Αντόνιο (79′ Ινγκς)

ΑΛΚΜΑΑΡ (Γιάνσεν): Ράιαν, Σουγκαβάρα, Μπέκεμα, Χατζηδιάκος, Ντε Βιτ, Κλάσι, Μέινανς, Ρέιντερς, Όντγκααρντ (68′ Λάχντο), Παυλίδης, Φαν Μπρεντερόντε (80′ Μιχάιλοβιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς