19.9 C
Athens

Δίκη Άλκη: «Χτύπησα τον φίλο του στο κεφάλι με στειλιάρι» – «Χρησιμοποίησα ασυναίσθητα το δρεπάνι»

Με τις απολογίες του 10ου και 11ου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίστηκε σήμερα η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο 22χρονος Γ.Κ., ο οποίος επέβαινε στο τρίτο αυτοκίνητο (Polo), ήταν αυτός που κρατούσε το δρεπάνι κατά τη φονική επίθεση. Σχετικά με το μοιραίο βράδυ ανέφερε πως βρισκόταν στον σύνδεσμο της Παλαιών Πατρών, όπου άκουσε την κουβέντα για το οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο.

«Δε μου πρότεινε κανείς να πάω, πήγα αυτοβούλως. Κατάλαβα ότι θα πάμε να μαλώσουμε, να κυνηγήσουμε. Κοίταξα σε μια γωνία που είχε σίδερα. Έψαξα στον σύνδεσμο και βρήκα το δρεπάνι. Ψέματα είπα ότι το βρήκα στο αμάξι. Από τον σύνδεσμο το πήρα. Δεν ισχύει αυτό που είχα πει στην ανακρίτρια. Είδα να ξεκινάει η συμπλοκή με το κράνος στα σκαλιά, αυτό το παιδί που είχε το κράνος να προσπαθεί να χτυπήσει δικό μας παιδί», συνέχισε στην απολογία του».

Όπως είπε, στη συνέχεια είδε κάποιον να προσπαθεί να πηδήξει τα κάγκελα για να φύγει στη Γαζή, τον οποίο χτύπησε με το δρεπάνι στον γλουτό. «Δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω, μου βγήκε ασυναίσθητα. Ήταν λάθος μου, εννοείται».

Έπειτα κάποιος τον έσπρωξε, με συνέπεια να του πέσει το δρεπάνι από το χέρι. «Δεν είδα καθόλου τον Άλκη», ισχυρίστηκε.

«Χτύπησα τον φίλο του Άλκη στο κεφάλι με στειλιάρι»

Σειρά στις απολογίες πήρε ο 11ος κατηγορούμενος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως χτύπησε με στειλιάρι τον φίλο του Άλκη, Άγγελο, στο κεφάλι.

«Είδα την κίνηση του Α.Β., τον χτύπησα δύο – τρεις φορές στο κεφάλι. Μόνο τον Α.Β. Δεν είδα τον Άλκη ποτέ. Ούτε πεσμένο. Χτύπησα τον Α.Β. και γύρισα στο αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του. Όπως ισχυρίστηκε, το ξύλο που είχε στην επίθεση το πήρε από τον σύνδεσμο και δεν το βρήκε στο αυτοκίνητο όπως αρχικά είχε περιγράψει. «Δεν ήθελα να πω ότι πήρα το ξύλο από τον σύνδεσμο, ότι το κατέβασα εγώ ο ίδιος», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το ποιος χτύπησε τον Άλκη Καμπανό ανέφερε πως ο ίδιος χτύπησε μόνο τον φίλο του θύματος και πως δεν είδε ποιοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν τα δολοφονικά χτύπημα στον Άλκη. Παράλληλα, αρνήθηκε πως βρέθηκε κοντά στον Άλκη αμφισβητώντας τον ισχυρισμό της Εισαγγελέως πως με βάση τα βίντεο φαίνεται να είναι κοντά στο θύμα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς