23.4 C
Athens

Έξουμ: Δε μου ζήτησε ποτέ συγγνώμη ο Γιαμπουσέλε, η Euroleague έκανε… γαργάρα τα επεισόδια

Ο Αυστραλός γκαρντ κατηγόρησε τους ανθρώπους της Ρεάλ ότι χειρίστηκαν την υπόθεση των επεισοδίων μέσω των ΜΜΕ, αλλά και την Ευρωλίγκα για την ποινή στον Γιαμπουσέλε

Πριν από 15 μέρες, όταν τέλειωνε το πρώτο ματς στη Μαδρίτη, οι παίκτες της Παρτιζάν έφευγαν από το Wizink Center με break. Δύο ημέρες αργότερα, η αποχώρησή τους από το ίδιο γήπεδο ήταν… επώδυνη, καθώς είχαν προηγηθεί τα αδιανόητα επεισόδια εντός του παρκέ, τουλάχιστον όμως αποχαιρετούσαν την Ισπανία με το υπέρ τους 2-0, ελπίζοντας να μη χρειαστεί να επιστρέψουν. Τελικά, η Μαδρίτη τους πλήγωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού οι Σέρβοι δεν κατάφεραν ποτέ να υπερασπιστούν το τεράστιο προβάδισμα που πήραν εκτός έδρας και χθες βράδυ αποχαιρέτησαν το όνειρο του Final 4.

Ο Ντάντε Έξουμ, που επηρεάστηκε περισσότερο από όλους από τα επεισόδια του δεύτερου αγώνα μετά το χτύπημα του Γκερσόν Γιαμπουσέλε, σχολίασε στο Basketnews την εξέλιξη της σειράς, κατηγορώντας τη Ρεάλ ότι το έπαιξαν καλοί στα ΜΜΕ, τη στιγμή που ο ίδιος ποτέ δεν άκουσε συγγνώμη. «Μείναμε όρθιοι, αν και ξέραμε ότι μπορούν να παίξουν βρόμικα και έτσι έγινε. Προφανώς, είμαι πολύ απογοητευμένος. Όλοι ξέρουν ότι αξίζαμε να είμαστε στο Final Four. Είναι αστείος ο τρόπος που η Ρεάλ έλεγξε την αφήγηση της ιστορίας. Βγήκαν στα μέσα ενημέρωσης με όλες τις απολογίες. Εγώ δεν έλαβα προσωπική συγγνώμη απευθείας από τον Γιαμπουσέλε. Αυτό δείχνει τι άνθρωποι είναι».

Ο Αυστραλός γκαρντ χαρακτήρισε πολύ ελαφριές τις ποινές της Euroleague στους υπεύθυνους, ενώ τόνισε πως η εξέλιξη της σειράς άλλαξε μετά τα όσα συνέβησαν στο Game 2. «Πιστεύω ότι όλοι όσοι παίζουν μπάσκετ και είδαν τι έγινε ξέρουν ότι η τιμωρία δεν ήταν αρκετά σκληρή. Νομίζω ότι όλοι είναι σοκαρισμένοι για το γεγονός ότι ο Γιαμπουσέλε αποβλήθηκε μόνο για πέντε παιχνίδια. Δεν παίζουμε WWE. Τι να πω; Θα ένιωθα λίγο καλύτερα για την κατάσταση αν προσπαθούσε να ζητήσει συγγνώμη ή να κάνει οτιδήποτε. Αλλά το έκαναν μόνο μέσω των ΜΜΕ. Υποθέτω ότι η EuroLeague το… έκανε γαργάρα και τους έδωσε ελαφριές.

Οι αποβολές άλλαξαν 100% το μομέντουμ. Ο Πάντερ προσπάθησε να με προστατεύσει από το να με χτυπήσει από πίσω ο Ντεκ, ο οποίος αποβλήθηκε μόνο για ένα ματς. Ο Κέβιν με υπερασπίστηκε και ο τύπος έβγαλε αμέσως τις γροθιές του. Προφανώς και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του. Είναι αστείο. Νομίζω ότι ήξεραν τι έκαναν. Είχαμε στα χέρια μας το παιχνίδι, έπρεπε να το είχαμε κερδίσει. Η δυναμική της σειράς άλλαξε σίγουρα σε εκείνο το σημείο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς