18 C
Athens

Μίλαν – Ίντερ 0-2: Θρίαμβος των Νερατζούρι, δεν χάνεται αυτή η πρόκριση (vid)

Η Ίντερ χρειάστηκε μόλις 11 λεπτά για να καθαρίσει τους Ροσονέρι και ετοιμάζεται από σήμερα για την επιστροφή σε τελικό Champions League μετά από 13 χρόνια

Η Μίλαν παραδοσιακά έχει τη φανέλα στην Ευρώπη έστω κι αν τα τελευταία χρόνια δεν το έδειχνε. Η συνάντηση με την Ίντερ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League είχε ωστόσο τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη με τους Νερατζούρι να πανηγυρίζουν διπλό που σήμανε κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση (0-2).

 

Άρτια στημένη η Ίντερ από τον Ιντζάγκι, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν στο πρώτο μέρος και να βρίσκουν δύο γρήγορα γκολ αλλά να έχουν και τεράστιες ευκαιρίες για τρίτο.

Η εικόνα της Μίλαν ήταν αποκαρδιωτική στο πρώτο μέρος και η απουσία του Λεάο προφανώς δεν ήταν αμελητέα: οι Ροσονέρι δεν είχαν έναν παίκτη να κάνει τη διαφορά στην επίθεση και να αναστατώσει την Ίντερ αλλά ούτε και κάποιον να κρατήσει χαμηλά την άμυνα των Νερατζούρι.

Όταν η Ίντερ μύρισε… αίμα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έβαλε πολύ γερές βάσεις για να επιστρέψει σε τελικό Champions League μετά από 13 χρόνια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Ροσονέρι μπήκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στην αναμέτρηση και το πλήρωσαν ακριβά αρχικά στο 8′ όταν σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Τζέκο νίκησε τον Καλάμπρια και έπιασε το σουτ για το 0-1.

 

Στο 11′ οι Νερατζούρι έφυγαν στο τρανζίσιον κι ο Ντιμάρκο από τα αριστερά γύρισε στην περιοχή για τον Μιχιταριάν, με τον Αρμένιο να μπαίνει στην περιοχή και να εκτελεί τον Μενιάν για το 0-2.

 

Η… καταιγίδα πάντως δεν σταμάτησε εκεί για τη Μίλαν που δέχθηκε κατά ριπάς τις τελικές από τους Νερατζούρι και γλίτωσε το τρίτο γκολ στο 16′ σε μεγάλη φάση διαρκείας. Ο Τσαλχάνογλου έπιασε σουτ στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Μιχιταριάν είδε τον Μενιάν να τον σταματά και στη συνέχεια ο Μπαρέλα αστόχησε.

Ήταν θλιβερή η εικόνα της Μίλαν, με τις τελικές να φτάνουν τις 11′ (!) για την Ίντερ στα πρώτα 35′ και να έχουν καθαρές ευκαιρίες για να βρουν τρίτο γκολ. Το ανελέητο σφυροκόπημα συνεχίστηκε αλλά οι γηπεδούχοι άντεξαν με το 0-2 πάντως να είναι τρομακτικά κολακευτικό βάσει της εικόνας του αγώνα.

Το δεύτερο μέρος προφανώς δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, αλλά η Ίντερ άγγιξε το τρίτο γκολ με τον Τζέκο να φεύγει τετ α τετ και τον Μενιάν να του αρνείται το γκολ με σπουδαία επέμβαση.

Από την πλευρά της, η Μίλαν είχε όλες τις προϋποθέσεις για να βρει ένα γκολ αλλά τα μακρινά σουτ από Μεσίας και Ντίαθ δεν βρήκαν στόχο, ενώ εκείνο του Τονάλι κατέληξε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ στη μεγάλη αξιοσημείωτη ευκαιρία των Ροσονέρι αφού και στην προσπάθεια του Πομπέγκα στις καθυστερήσεις ο Ονάνα μάζεψε την μπάλα άνετα.

ΜΙΛΑΝ (Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (82′ Καλουλού), Κιάερ (59′ Τιάο), Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Μπενασέρ (18′ λ. τρ. Μεσίας), Σαλεμάκερς (59′ Οριγκί), Μπραΐμ Ντίαθ (82′ Πομπέγκα), Ζιρού

ΙΝΤΕΡ (Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (78′ Γκαλιαρντίνι), Μιχιταριάν (62′ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (70′ Ντε Φράι), Μαρτίνες (78′ Κορέα), Τζέκο (70′ Λουκάκου)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς