22.4 C
Athens

Η Γιαστρέμπσκι διέσυρε τη Ζάκσα και κατέκτησε το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας της

Η Γιαστρέμπσκι είναι πρωταθλήτρια Πολωνίας για 3η φορά στην ιστορία της με πραγματική επίδειξη δύναμης απέναντι στη Ζάκσα.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μέντες «σκούπισε» (3-0) στους τελικούς την πρωταθλήτρια Ευρώπης επικρατώντας με 3-0 σετ (25-15, 25-16, 25-13) και στο τρίτο παιχνίδι στην έδρα της (πρωτοπόρος στην κανονική περίοδο) και πανηγυρίζει το δεύτερο τρόπαιο πρωταθλήματος τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Ζάκσα πήρε μόλις ένα σετ στους τρεις τελικούς και έδειξε εντελώς άδεια σε όλη τη σειρά. Για την ιστορία, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο Τορίνο στον τελικό του Champions League κι εκεί η back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα αν θέλει να φτάσει σε τρίτο σερί τίτλο απέναντι σε μια Γιαστρέμπσκι που είναι σε εκπληκτική κατάσταση.

Οι πρωταθλητές Πολωνίας του πρώην πασαδόρου του Ολυμπιακού, Έμι Τερβαπόρτι, εκθρόνισαν ήδη τη Ζάκσα στις εγχώριες διοργανώσεις και σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία τους μπορεί να πιστωθεί στον εκπληκτικό Φορνάλ που ήταν ο κορυφαίος ακραίος φέτος, στον ανεβασμένο Μπογέ στη διαγώνιο και στον κεντρικό Γκλαντίρ που έδειξε απροσπέλαστος στο φιλέ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς