22.4 C
Athens

Το ιστορικό 15-0 του Ολυμπιακού, το μεγαλύτερο σερί στα Game 5 της Euroleague

Το απίθανο ερυθρόλευκο 15-0 στη 2η περίοδο, με πρωτοστάτη τον Σλούκα, αποτελεί το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία των Game 5 της Euroleague

Αν υπήρξε ένα σημείο στο οποίο οι φίλοι του Ολυμπιακού άρχισαν να νιώθουν κάπως άβολα στις θέσεις τους χθες βράδυ στο ΣΕΦ, αυτό ήταν το ξεκίνημα της 2ης περιόδου.

Οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν το πρώτο 10λεπτο με πέντε πόντους προβάδισμα, ωστόσο ο… εκνευριστικά εύστοχος Γκούντουριτς έκοψε, όπως αποδείχθηκε μόνο προσωρινά, τη φόρα των γηπεδούχων, βάζοντας τη Φενέρμπαχτσε μπροστά με δύο πόντους. Δεν ήταν η ελάχιστη διαφορά στο σκορ που ανησύχησε τους φίλους της ομάδας, αλλά το μομέντουμ των Τούρκων και το σερί 8-0 σε κάτι λιγότερο από 5 λεπτά, που θα μπορούσε να διευρυνθεί. Θα μπορούσε αν ο Κώστας Σλούκας δεν ήταν ο… εαυτός του.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να βάζει στο 16ο λεπτό και… αποφάσισε να σταματήσει στο 20ό, αφού έκοψε για τα καλά τον βήχα των φιλοξενούμενων. Το εκπληκτικό 15-0, που του έδωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο, τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά, προβάδισμα 13 πόντων, είναι το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία των Game 5 της Euroleague.

Στο ερυθρόλευκο ξέσπασμα πρωτοστάτησε ο MVP του αγώνα, Κώστας Σλούκας, που πέτυχε 8 πόντους σε αυτό το διάστημα (και έδωσε 2 ασίστ), 3 έβαλε ο ΜακΚίσικ, 2 ο Μπλακ και άλλους 2 ο Πίτερς (με βολές) για να κλείσει το ιστορικό σερί και να πάρει ο Ολυμπιακός κεφάλι 13 πόντων.

Το μόνο που κατάφερε η Φενέρμπαχτσε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν να βάλει ένα καλάθι και να μειώσει σε 44-33, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τη… μισή πρόκριση στο τσεπάκι τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς