21.4 C
Athens

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Οι γκολάρες άφησαν τα πάντα ανοιχτά, στο Έτιχαντ η μεγάλη μάχη (vid)

Η Βασίλισσα σκόραρε ένα απίθανο γκολ στη μοναδική της τελική στο πρώτο μέρος, αλλά οι Πολίτες πήραν δίκαια την ισοπαλία και με την εικόνα τους έδειξαν πολύ πιο έτοιμοι να αποκλείσουν τη Ρεάλ στο Έτιχαντ

Όρθια στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και πάει να γράψει διαφορετικά τη φετινή ιστορία η Μάντσεστερ Σίτι που έμεινε στο 1-1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Champions League. Μια αναμέτρηση με γρήγορο ρυθμό αλλά όχι τις πολλές κλασικές ευκαιρίες και τις δύο ομάδες να φυλάνε τα νώτα τους γνωρίζοντας πως τα πάντα κρίνονται στη ρεβάνς του Έτιχαντ.

 

Θα περίμενε κανείς τη Ρεάλ να επιτεθεί στο πρώτο μέρος κατά κύματα και να μπει με ορμή αλλά όχι: Οι Πολίτες άρχισαν να πολιορκούν στα πρώτα 20′ την εστία του Κουρτουά, με τον Βέλγο να σταματά τα σουτ των Ρόδρι, Ντε Μπρόινε και Χάλαντ (ο Νορβηγός είχε και μια κεφαλιά που πέρασε άουτ).

Η Ρεάλ προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι με ένα αριστουργηματικό γκολ στο 36ο λεπτό.

Ο Καμαβινγκά κουβάλησε την μπάλα από τα αριστερά και συνεργάστηκε με τον Μόντριτς που ξαναπέρασε στον Γάλλο κι αυτός άνοιξε στον Βινίσιους που έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Έντερσον για το 1-0. Αυτή ήταν η μοναδική τελική προσπάθεια των Μαδριλένων σε όλο το πρώτο μέρος!

 

Η άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι ήταν υποδειγματική – συγκριτικά με την παιδαριώδη εικόνα της σε παλαιότερες εμφανίσεις της στη διοργάνωση – και τόσο ο Μπενζεμά όσο και ο Βινίσιους δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν όσο θα ήθελαν.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα αύξησαν το ποσοστό κατοχής μπάλας και ο κεραυνός του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 67′ έφερε την απόλυτη ισορροπία, με τον Κουρτουά να μην μπορεί να αντιδράσει.

 

Το καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό ξύλο δεν έφερε μεγάλες συγκινήσεις ως το τέλος και τα σουτ εξουδετερώθηκαν με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται να λύσουν τις διαφορές τους στην πραγματικά μεγάλη μάχη στην Αγγλία.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Μόντριτς (87′ Νάτσο), Βαλβέρδε, Κρόος (84′ Τσουαμενί), Ροντρίγκο (81′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρουμπέν Ντίας, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάλαντ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς