20.5 C
Athens

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 24-21: Τρομερή εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για τους Ερυθρόλευκους! (vid)

Οι Ερυθρόλευκοι με άριστη αμυντική λειτουργία και πλουραλισμό στην επίθεση «εκτέλεσαν» την ΑΕΚ και προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ στο Ναύπλιο όπου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στον Δούκα

Με μια απολαυστική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή έδειξε την κλάση του κόντρα στην ΑΕΚ (24-21) στο κλειστό της Αγίας Τριάδας στο Ναύπλιο κι εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ όπου θα αντιμετωπίσει (9/5, 19:15) τον Δούκα!

 

Πρόκειται για μια επανάληψη του 36ου τελικού Κυπέλλου στη Γλυφάδα πριν από πέντε χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο επικρατώντας με 26-22 του Δούκα.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία και τον Τόμας Μπάουερ σε καταπληκτική μέρα να προχωράει σε τρομερές επεμβάσεις και να ξεδιπλώνει άριστες αντεπιθέσεις.

 

Οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού δεν άφησαν την ΑΕΚ να προηγηθεί σε κανένα κομμάτι του αγώνα στον ημιτελικό και έθεσαν από νωρίς τις βάσεις πρόκρισης χτυπώντας σε πρωτεύοντα αιφνιδιασμό ενώ πήραν… εκδίκηση για τον περυσινό χαμένο ημιτελικό στο Κύπελλο από την Ένωση.

Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλή άμυνα του Ολυμπιακού ενώ είχε αρκετούς παίκτες αναποτελεσματικούς στην επίθεση με τον Μαντάλινιτς να παλεύει μόνος και για αυτό να αναδεικνύεται σε πρώτο σκόρερ της (και του αγώνα) με οχτώ γκολ.

Από την άλλη, ο πλουραλισμός του Ολυμπιακού (που θα διεκδικήσει το τρίτο Κύπελλο της ιστορίας του) ήταν εμφανής με τον Μοντόρο να βρίσκει πέντε γκολ και τον Γκράτζαν τέσσερα, τα δύο εκ των οποίων ήταν εκείνα που κλείδωσαν την ερυθρόλευκη πρόκριση στον τελικό!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 24-21

ΤΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΑ: 4-1, 5-2, 6-3, 8-4, 10-5, 11-9 (ημ.), 13-10, 13-12, 16-13, 18-15, 21-17, 24-21

Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή (Γραμματικός): Κοτανίδης, Νιοκάς 1, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης 2, Κανδύλας 1, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 1, Δομπρής 2, Μπουρζέ, Πασσιάς 2, Μοντόρο 5, Σλαβούλιτσα, Οστρούσκο 1, Γκράντζαν 3, Μιχαηλίδης, Μπάουερ.

ΑΕΚ (Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 1, Τικ 1, Ζίβκοβιτς, Μαντάλινιτς 8, Τσέπιτς 1, Αλμέιντα, Ηλιόπουλος 1, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης 1, Αρσιτς, Σόκολιτς, Τσιτομπί 1, Ρογκούλσκι, Λέμος 2, Κεδέρης 2.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς