18.8 C
Athens

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0: Ο Μπενραχμά τιμώρησε το λάθος του Ντε Χέα κι έβαλε φωτιά στην τετράδα (vid)

Στο απόλυτο… φιάσκο εξελίχθηκε η «επίσκεψη» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, με τα Σφυριά να πανηγυρίζουν σπουδαία νίκη με 1-0 που είναι και η πρώτη τους εντός έδρας απέναντι στους Κόκκινους Διαβόλους μετά το 2019.

Μάλιστα, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες έφτασε τους 37 βαθμούς και ανέβηκε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη δεύτερη σερί ήττα με το ίδιο σκορ και βρίσκεται στην 4η θέση στο -2 από την 3η Νιούκαστλ και στο +1 από τη Λίβερπουλ (που έχει ματς περισσότερο).

Ο Νταβίντ Ντε Χέα έγραψε ιστορία στο London Stadium αφού έφτασε τις 540 συμμετοχές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπερνώντας τον Άλεξ Στέπνεϊ στην κορυφή των τερματοφυλάκων των Κόκκινων Διαβόλων.

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ντε Χέα γιόρτασε με… γκάφα ένα ιστορικό ρεκόρ! (vid)

Αυτή ήταν η καλή είδηση για τον Ισπανό. Η κακή ήταν πως συνδύασε το ιστορικό ρεκόρ του με μια γκάφα, πιάνοντας… αέρα στο «πεθαμένο» σουτ του Μπενραχμά στο 27′. Την ώρα που η Γιουνάιτεντ κυριαρχούσε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, η γκάφα του Ντε Χέα έβαλε τη Γουέστ Χαμ μπροστά στο σκορ και άγχωσε τους παίκτες του Τεν Χαγκ!

 

Οι Κόκκινοι Διάβολοι έμοιαζαν να μην μπορούν να διαχειριστούν την εις βάρος τους κατάσταση καθώς σταμάτησαν να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες, ενώ στο β’ περιορίστηκαν για αρκετά λεπτά σε παθητικό ρόλο, με τη Γουέστ Χαμ να κυνηγά λυσσαλέα το δεύτερο γκολ.

Αυτό δεν ήρθε λόγω αναποτελεσματικότητας, ενώ μετά το 75′ και με τον Μαρσιάλ στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι έγιναν πολύ πιο επικίνδυνοι και ο Φαμπιάνσκι χρειάστηκε να υψώσει τείχος τόσο στον Γάλλο όσο και στον Ράσφορντ με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 35ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 6/5

Γουλβς – Άστον Βίλα 1-0 (9′ Τότι)

Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 2-1 (19′, 27′ Γκουντογκάν / 85′ Ροντρίγκο)

Μπόρνμουθ – Τσέλσι 1-3 (21′ Βίνα / 9′ Γκάλαχερ, 82′ Μπαντιασίλ, 86′ Φέλιξ)

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 1-0 (45+1′ Κέιν)

Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ 1-0 (13′ Σαλάχ)

Κυριακή 7/5

Νιούκαστλ – Άρσεναλ 0-2 (14′ Έντεγκαρντ, 71′ αυτ. Σερ)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (27′ Μπενραχμά)

Δευτέρα 8/5

Φούλαμ – Λέστερ (17:00)

Μπράιτον – Έβερτον (19:30)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Σαουθάμπτον (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς