16.8 C
Athens

Ρεάλ – Οσασούνα 2-1: Οι Μαδριλένοι αναδείχθηκαν Κυπελλούχοι για 20ή φορά με πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκο (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης με δύο γκολ του Ροντρίγκο στέφθηκε Κυπελλούχος Ισπανίας για 20ή φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 9 χρόνια

Της πήρε εννέα χρόνια για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Copa del Rey, αλλά το 2023 ήταν η σειρά της να πανηγυρίσει τον 20ό τίτλο της στη διοργάνωση. Η ανώτερη Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ισπανίας στην 40ή συμμετοχή της σε τελικό επικρατώντας με 2-1 της Οσασούνα στο Καρτούχα της Σεβίλλης.

Οι Βάσκοι βρέθηκαν για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε τελικό (η προηγούμενη ήταν το 2005) κι έκαναν μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια αλλά η Ρεάλ είναι η… Ρεάλ των 18 κερδισμένων τελικών από τους 20 τελευταίους που έχει δώσει. Τι άλλο να κάνεις από εκεί κι έπειτα;

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Βινίσιους από τα δεξιά έκανε μια από τις γνωστές του ενέργειες και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ροντρίγκο που πλάσαρε για το 1-0 που έβαλε φωτιά στην εξέδρα.

 

Αυτό ήταν ό,τι χρειαζόταν για να ανοίξει ο ρυθμός στον τελικό, με τη Ρεάλ να αγγίζει το 2-0 σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα με το πλασέ του Μπενζεμά που εξουδετέρωσε στο 25′ ο Ερέρα και στη συνέχεια με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλάμπα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ισπανού.

Από την άλλη, η Οσασούνα άγγιξε την ισοφάριση με το πλασέ του εξαιρετικού Αμπντέ, αλλά ο Καρβαχάλ πρόλαβε κι απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο Μαροκινός δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έχασε, αλλά στο 58′ ήταν εκείνος που έβγαλε μια απίθανη ασίστ για τον Τορό, με τον συμπαίκτη του να πιάνει ένα σουτ-κεραυνό και να γράφει το 1-1.

 

Να όμως που ακόμα κι όταν πιέστηκε, η Ρεάλ είχε ξανά τον τρόπο να βρει το γκολ. Η άμυνα της Οσασούνα αντέδρασε… υπνωτισμένα στο 75′ και ο Ροντρίγκο επωφελήθηκε από τις κόντρες για να σκοράρει και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Αυτό ήταν το 16ο του σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ σε ηλικία 22 ετών που σκοράρει σε τελικό Κυπέλλου στον 21ο αιώνα.

 

Με αυτό το γκολ ουσιαστικά τελείωσαν όλα, αφού η Οσασούνα δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό που είχε μετά το 1-1 και οι αλλαγές δεν βοήθησαν. Στις καθυστερήσεις ο Μπάρχα είχε μια ευκαιρία αλλά η μπάλα μετά το παράλληλο γύρισμα και το δικό του πλασέ έφυγε άουτ για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί της Βασιλισσας.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Τσουαμενί (69′ Ρούντιγκερ), Κρόος (82′ Μόντριτς), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (89′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους

ΟΣΑΣΟΥΝΑ (Αρασάτε): Ερέρα, Πένια (75′ Ρουμπέν Γκαρθία), Αριδάνε, Νταβίντ Γκαρθία, Κρους, Τορό (86′ Ιμπάνιεθ), Μονκαγιόλα, Μόι Γκόμεθ (86′ Κίκε), Ορόθ, Μπούντιμιρ (70′ Άβιλα), Αμπντέ (75′ Μπάρχα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς