24.3 C
Athens

Απόλλων – Πανιώνιος 12-10: Μια νίκη μακριά από το επόμενο Champions League οι Κυπελλούχοι Ευρώπης

Παρά την κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες (τέταρτος μέσα σε μία εβδομάδα) και τις απουσίες του προπονητή Νίκου Δεληγιάννη και του αμυντικού Κωνσταντίνου Μόκκα -αμφότεροι τιμωρημένοι-, ο Απόλλων Σμύρνης έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης στην Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών και την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η «αμφίβια ταξιαρχία» νίκησε 12-10 τον Πανιώνιο στο Σεράφειο, στο πρώτο ματς των «μικρών» τελικών των πλέι-οφ, και χρειάζεται άλλη μία νίκη για να κερδίσει τη σειρά. Θα επιχειρήσει να την πετύχει την προσεχή Τετάρτη (10/5) στη Νέα Σμύρνη και, αν δεν τα καταφέρει, θα έχει άλλη μία ευκαιρία στο Σεράφειο, την Παρασκευή 12/5.

Το αποψινό παιχνίδι είχε μεγάλο ενδιαφέρον, όπως αναμενόταν άλλωστε, και προδιαθέτει για μία συναρπαστική σειρά.

Ο Απόλλων προηγήθηκε αρχικά 3-1 με δύο γκολ του Μπογκντάνοβιτς, αλλά οι Κυανέρυθροι απάντησαν με σερί 4-0 και με δύο διαδοχικά τέρματα του Καλαϊτζή πήραν προβάδισμα 5-3 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια στο ημίχρονο (6-6) και προσπέρασαν 8-6 στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Πανιώνιο να ισοφαρίζει εκ νέου σε 9-9. Ετσι, τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, όπου η «αμφίβια ταξιαρχία» βρήκε τρία αναπάντητα γκολ με τους Μπογκντάνοβιτς, Χονδροκούκη και Αλαμάνο, ενώ ο Καβουσανός (που αντικατέστησε στην εστία τον Γαλανόπουλο) έκανε σημαντικές επεμβάσεις, πριν διαμορφώσει ο Μπιτάτζε το τελικό 12-10.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς