25.9 C
Athens

WNBA : «Θρίλερ» στο Σιάτλ και 2-0 οι Στορμ

Οι Σιάτλ Στορμ νίκησαν 75-73 τις Ουάσιγκτον Μίστικς, έκαναν το 2-0 στον τελικό και έχουν πλέον δύο ματς μπολ τίτλου στην Ουάσιγκτον, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ήταν ένα ματς με δραματικό φινάλε και η κορυφαία της αναμέτρησης “Στου” η MVP της κανονικής περιόδου Μπριάνα Στούαρτ (25π.) πήγε από ήρωας να γίνει μοιραία, όταν αστόχησε σε δύο βολές στο 74-73 και με 16΄΄ στο ρολόι.

Η σπουδαία Κρίστι Τόλιβερ παρά την κακή εκτελεστικά βραδιά από μακριά (0/6τριπ.) πήγε να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης. Είχε πετύχει δύο καθοριστικά καλάθια νωρίτερα, πήρε την τελευταία προσπάθεια, αλλά δέχθηκε φάουλ που κακώς δεν σφυρίχτηκε από την Σου Μπερντ (δεν ήταν βολές πάντως) και ακολούθησε τζάμπολ που πήρε η Νατάσα Χάουαρντ. Άργησαν οι Μίστικς να κάνουν φάουλ στην Αλίσα Κλάρκ (μόλις 1’8΄΄ στο ρολόι) και με 1/2 βολές σφράγισε την νίκη.

Οι Ουάσιγκτον έπαιξαν με φοβερό πάθος και είχαν πολύ καλές  Άτκινς, Τόλιβερ και ΝτελεΝτόν, ενώ η άστοχη Νατάσα Κλάουντ αγωνίστηκε μόλις 10 λεπτά, αφού η Πρατ έπαιξε φοβερή άμυνα. Θέλουν να ισοφαρίσουν με δύο νίκες στην Ουάσιγκτον αλλά και νίκη μέσα στο Σιάτλ αμέσως μετά για να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν τον τίτλο μέσα στην Keys Arena. Όλα γίνονται, αλλά είναι πολύ δύσκολο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς