21.4 C
Athens

Super League: Για την τελευταία τους ζαριά Λεβαδειακός και Ιωνικός, μπορεί να σωθεί από σήμερα η Λαμία

Η έκτη και προτελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική, καθώς με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να μάθουμε ακόμη και σήμερα ποιες θα είναι οι ομάδες που θα υποβιβαστούν στη Super League 2.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, με τις δύο ομάδες να έχουν από 30 βαθμούς και να μην έχουν εξασφαλίσει ακόμη μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία. Αυτό θα γίνει σίγουρα σήμερα για τουλάχιστον μία από τις δύο ομάδες ή ακόμη και για τις δύο, αφού με ισοπαλία οι Ηπειρώτες και οι Αρκάδες εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ο άλλος «30αρης» της υπόθεσης, ο Παναιτωλικός, αγωνίζεται στην έδρα του Ατρομήτου και χρειάζεται επίσης έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία πριν τα πλέι άουτ.

Οι αναμετρήσεις από τις οποίες μπορεί να ξεκαθαρίσουν τα πάντα είναι το ΟΦΗ – Ιωνικός και το Λαμία – Λεβαδειακός. Αυτή τη στιγμή στην επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται ο Λεβαδειακός με 24 βαθμούς και ο Ιωνικός με 25, έχοντας από πάνω τους στους 27 τη Λαμία.

Το σενάριο με το οποίο υποβιβάζονται από σήμερα Λεβαδειακός και Ιωνικός, είναι νίκη της Λαμίας κόντρα στους Βιωτούς και ήττα του Ιωνικού στην Κρήτη από τον ΟΦΗ.

Σε περίπτωση που Λαμία και Ιωνικός φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα (ισοπαλία ή νίκη) παραμένουν όλα ανοιχτά, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται την τελευταία αγωνιστική μεταξύ τους. Ο Λεβαδειακός θέλει μόνο νίκη για να μείνει στη μάχη της παραμονής και να παλέψει και την τελευταία αγωνιστική, καθώς με διαφορετικό αποτέλεσμα υποβιβάζεται από σήμερα.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς