21.8 C
Athens

Πινγκ Πονγκ: Η Εθνική εξασφάλισε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό

Η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών εξασφάλισε από σήμερα 05/05, στο Όσιγιεκ της Κροατίας, την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2023. Στην εναρκτήρια μέρα του προκριματικού σταδίου 2 επικράτησε και στους δύο αγώνες της και θα είναι σίγουρα στην προνομιούχο πρώτη δυάδα του 5ου γκρουπ ό,τι κι αν γίνει στην αυριανή τελευταία αγωνιστική.

Δίνοντας ιδανική συνέχεια στην αήττητη πρωτιά του περασμένου Οκτωβρίου στο προκριματικό στάδιο 1, κατέβαλλε την Ιρλανδία με 3-1 και την Ισπανία με 3-0 και πήρε ήδη στα… χέρια της το εισιτήριο για τα τελικά της Σουηδίας (Μάλμε, 10-17/09). Με βασικούς τον Γιάννη Σγουρόπουλο, τον Γιώργο Σταματούρο, τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη και 4ο τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο η ομάδα του Κώστα Βατσακλή εμφανίστηκε απόλυτα συνεπής και σε αυτή τη διοργάνωση.

Υλοποίησε κατευθείαν τον στόχο της και σε μία παράδοση πολλών ετών θα είναι παρούσα και στο προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού. Το Σάββατο 06/05 θα ολοκληρώσει τα παιχνίδια της με αντίπαλο τη Νορβηγία, η οποία έχει επίσης 4 βαθμούς με δύο νίκες (στις 10:30 Ελλάδας).

Η απογευματινή αναμέτρηση με την Ισπανία απέκτησε αποφασιστική σημασία για τα ελληνικά χρώματα διότι οι Ίβηρες, που ήταν 5ο φαβορί και επικεφαλής του αντίστοιχου γκρουπ, είχαν γνωρίσει ήττα στην πρεμιέρα από τη Νορβηγία.

Τους στοίχησε η απουσία του σημερινού 1ου Μεσογειονίκη στο απλό ανδρών και δευτεραθλητή κόσμου το 2019 στο διπλό ανδρών, Αλβάρο Ρόμπλες, ο οποίος έχει αγωνιστική δραστηριότητα με την ομάδα του στη Γερμανία και συνεννοήθηκε με την ισπανική ομοσπονδία να πάει στο Όσιγιεκ μόνο στη δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση, στα πλέι οφ της Κυριακής (κι αυτό πιθανότατα θα χρειαστεί μετά τις δύο ήττες). Η Ελλάδα λοιπόν, γνώριζε ότι ενδεχόμενη νέα νίκη την έστελνε άμεσα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τελικά έφτασε στο εμφατικό 3-0 με περίσσεια αυτοπεποίθηση και συνολικά καλή εμφάνιση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς