18.7 C
Athens

Φενέρ – Ολυμπιακός 73-69: Το εισιτήριο για Κάουνας στα… εκδοτήρια του ΣΕΦ (hls)

Με σχεδόν όλα τα ατού τους σε κακή βραδιά και τους ΜακΚίσικ, Κάνααν και Φαλ να παλεύουν κόντρα σε Φενέρ και διαιτητές, οι Ερυθρόλευκοι ήταν αδύνατον να φύγουν νικητές ξανά από την Πόλη και πλέον ετοιμάζονται για ένα ακόμη ιστορικό Game 5

Η σειρά έδειχνε πως θα τραβήξει ειδικά μετά το μπρέικ της Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έδωσε τη δική του απάντηση στο Game 3 αλλά την Παρασκευή (5/5) με… νύχια, δόντια και… διαιτησία οι Τούρκοι έμειναν ζωντανοί εξασφαλίζοντας τη νίκη (73-69) που τους στέλνει στο Φάληρο την επόμενη Τρίτη (9/5, 21:30).

Πώς κρίθηκε το Game 4 και έγινε το 2-2; Αρχικά με την κραυγαλέα ανοχή των διαιτητών στα σκληρά φάουλ της Φενέρμπαχτσε που έμειναν ατιμώρητα ειδικά στην καθοριστική τέταρτη περίοδο και δη σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι…

Οι Ερυθρόλευκοι εμφάνισαν πρόβλημα στο σουτ (7/25 τρίποντα) και έκλεισαν το ματς με 14 λάθη (πιστώθηκαν μόλις 11 ασίστ) με τον ΜακΚίσικ να παλεύει απελπιστικά μόνος του ειδικά όσο προχωρούσαμε προς το τέλος. Ο Αμερικανός είχε 20 πόντους σε 18′ με τον Κάνααν να είναι επίσης εξαιρετικός με 12, όσους είχε και ο Φαλ που ήταν καλύτερος συγκριτικά με το Game 3.

Το 15-0 των γηπεδούχων στο Game 5 δείχνει τον δρόμο: Η Ρεάλ που κυνηγά ένα θαύμα και οι οιωνοί… φάιναλ φορ για Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπόρεσε όμως να πάρει πράγματα από Βεζένκοφ (2π.) Παπανικολάου, Σλούκα κι άλλους παίκτες του ροτέισον (Λαρεντζάκης) ενώ ο Γουόκαπ ναι μεν έβαλε οχτώ πόντους αλλά δεν έδειξε να είναι σε καθόλου καλή κατάσταση όπως σε όλη τη σειρά ως τώρα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης δικαιώθηκε κρατώντας στο παρκέ τον Χέιζ-Ντέιβις που ήταν εκπληκτικός αμυντικά (με πολλά φάουλ δώρα) και βρήκε τα μεγάλα σουτ με τον Πιέρ (πρώτος σκόρερ με 17 πόντους) και τον Ντόρσεϊ (16π.) στην 4η περίοδο. Σημαντική ήταν η συνεισφορά και του Έντουαρντς στη δεύτερη περίοδο για να κρατήσει τους Τούρκους κοντά στον Ολυμπιακό με οχτώ πόντους του.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το σχέδιο της Φενέρμπαχτσε να σταματήσει την κυκλοφορία της μπάλας του Ολυμπιακού είχε γίνει εμφανές από τα προηγούμενα παιχνίδια. Οι Ερυθρόλευκοι θέλησαν να τρέξουν (0-5) αλλά σταδιακά ο Πιέρ και ο Ντόρσεϊ άρχισαν να δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία βασίστηκε και στον Παπανικολάου αλλά πήρε πολλά και άστοχα σουτ. Τα δύο φάουλ του Φαλ ήταν ένας πρώτος πονοκέφαλος αλλά η διαφορά έκλεισε στο +1 για τους Τούρκους (18-17).

Ο Μπλακ δεν έμεινε για πολύ στο παρκέ (φορτώθηκε κι εκείνος με δύο φάουλ ενώ υπήρξε κι αρκετή διαιτητική ανοχή στα μαρκαρίσματα των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη) με τον Μπολομπόι να παίρνει τα πρώτα του λεπτά στην Πόλη και να προσφέρει βοήθειες στο επιθετικό ριμπάουντ, να συνεργάζεται με τον Σλούκα και να κάνει δουλειά στην άμυνα.

Οι… μπούκες που επιχείρησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού με τον ΜακΚίσικ (έξοχος στο επιθετικό ριμπάουντ με τέσσερα σε 8′) και το τρίποντο του Κάνααν σαν να ξεμπλόκαραν σε μεγάλο βαθμό τους Ερυθρόλευκους που – όπως στο Game 2 – έτσι και στη δεύτερη περίοδο αντιμετώπισαν πρόβλημα απέναντι στον Έντουαρντς που είχε 4/4 δίποντα (32-27). Ο Ολυμπιακός έτρεξε επιμέρους 0-5 για το 32-33 του πρώτου μέρους.

Η επιστροφή των Γουόκαπ και Φαλ αυτή τη φορά είχε καλύτερο αποτέλεσμα συγκριτικά με την πρώτη περίοδο καθώς ο Αμερικανός έβαλε σπουδαία σουτ και ο Γάλλος χτύπησε στη ρακέτα. Ο Κάνααν πήρε τη σκυτάλη και ο Ολυμπιακός έφτασε στο +5 αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει από αυτό.

Ο Γκούντουριτς έπαιξε με το μυαλό των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα και οι διαιτητές άφησαν κάθε φάουλ ατιμώρητο (ένα σε 9′ στην τρίτη περίοδο) με το +1 για τον Ολυμπιακό να παραμένει (48-49) αλλά γρήγορα να σβήνεται με τα δύο διαδοχικά τρίποντα του Χέιζ-Ντέιβις που δεν έβγαινε λεπτό από το παρκέ.

Ήταν αδιανόητη η ασυλία στα φάουλ των παικτών της Φενέρ που έμεναν ατιμώρητα: αποκορύφωμα (για την ακρίβεια είναι ενδεικτικές φάσεις) η μπούκα του ΜακΚίσικ που αντί για καλάθι-φάουλ έγινε φάουλ χαμηλά και το χαστούκι του Μότλεϊ στον Πίτερς για το οποίο οι διαιτητές διέκοψαν τη ροή του αγώνα αλλά δεν έδωσαν παράβαση!

Ο ΜακΚίσικ με δικούς του πόντους αφύπνισε επιθετικά τον Ολυμπιακό και έδινε τη σπίθα που έλειπε από την ερυθρόλευκη περιφέρεια. Αλλά ήταν μόνος του…

Χέιζ-Ντέιβις και Πιέρ κράτησαν μπροστά τη Φενέρ με μεγάλα σουτ, ο ΜακΚίσικ απάντησε με 2/2 από μακριά αλλά ο χρόνος τελείωνε

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρες – Πουκλ – Ντιφαλά

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 32-33, 48-49, 73-69

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε: 17/34 δίποντα, 9/18 τρίποντα, 12/19 βολές, 30 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 7 επιθετικά), 16 ασίστ, 5 κλεψίματα, 13 λάθη, 1 μπλοκ

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 20/38 δίποντα, 7/25 τρίποντα, 8/10 βολές, 32 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 11 επιθετικά), 11 ασίστ, 6 κλεψίματα, 14 λάθη, 2 μπλοκ

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλεϊ 9 (2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπιρσέν, Έντουαρντς 8 (4/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), Χέιζ-Ντέιβις 12 (3/4 τρίποντα), Πιερ 17 (2/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Τζεκίρι 2 (5 ριμπάουντ), Γκούντουριτς 4 (0/2 σουτ, 4/5 βολές), Ντόρσεϊ 16 (4/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/4 βολές), Καλάθης 5 (4 ασίστ, 4 λάθη)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (1/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3 ασί8στ, Κάναν 12 (2 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Λαρεντζάκης (0/4 σουτ), Φαλ 12 (5/7 δίποντα, 2/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Βεζένκοβ 2 (1/1 δίποντο, 0/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 4, Μπόλομποϊ 3, Πίτερς 2, Μπλακ 3, ΜακΚίσικ 20 (4/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς