14.3 C
Athens

Δίκη Άλκη: Είδα πολλά αίματα και τον 2ο κατηγορούμενο να μαχαιρώνει έναν φίλο του Άλκη

Με την απολογία του 7ου κατηγορούμενου συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου, στη Χαριλάου, από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ.

Ξεκινώντας την απολογία του, ο Ι.Β. ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη. “Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο τους. Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω”, είπε.

Έπειτα τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και ότι δεν ήταν μέλος του.

Αμέσως μετά, περιέγραψε τις στιγμές πριν τη δολοφονία του Άλκη. «Ήμουν στο σπίτι μου στην Τούμπα, μου έστειλε μήνυμα ο φίλος μου, ένας εκ των κατηγορουμένων και κατά τις 22:00 έφτασα στον σύνδεσμο. Είχε καμία 20αρια άτομα. Κάποια στιγμή συζητήθηκε το επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο και κάποιος είπε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στη Χαριλάου. Δεν γνωρίζω ποιος το είπε. Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι αντίστοιχο. Ήταν κοινή απόφαση. Είχα στο μυαλό μου να κυνηγήσουμε κάποιους, να μας χτυπήσουν και να τους χτυπήσουμε. Ο καθένας είχε την ευθύνη του εαυτού του. Δεν πήρα τίποτα απολύτως, δεν είδα κάποιον να παίρνει κάτι».

Ο 7ος κατηγορούμενος περιέγραψε το πώς έφτασαν στη Χαριλάου μέχρι τη στιγμή της επίθεσης. «Κατέβηκαν τρία άτομα από το Citroen και μας έκαναν νόημα να περιμένουμε. Ο 2ος κατηγορούμενος μας έκανε νόημα. Δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε. Δεν ήξερα αν ήταν Αρειανοί τα παιδιά. Τρία άτομα κατέβηκαν από το Polo. Έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησε η συμπλοκή. Αν έβλεπα να κρατούν όπλα δεν θα πήγαινα στη φασαρία. Μετά έμαθα ότι υπήρχαν δρεπανια και μαχαίρια. Νόμιζα ότι όλοι πήγαν με τα χέρια τους. Είδα κάποιους να τρέχουν και να χτυπιούνται. Ήμουν πολύ μακριά. Μετά πήγα εγώ και ένας άλλο στο περιστατικό. Πήγα να μαλώσω. Είδα κάτω στη γωνία 3-4 άτομα και ένα παιδί ξαπλωμένο κάτω. Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να κρατάει ένα παιδί. Είδα τον 2ο να μαχαιρώνει έναν από τους φίλους του Άλκη. Σοκαρίστηκα, δεν πίστευα ότι κάποιος θα μαχαίρωνε εκείνη τη στιγμή. Έδωσα μια μπουνιά στο πρόσωπο στον έναν από τους φίλους του Άλκη. Είδα πολλά αίματα. Είδα κάτω το παιδί, σοκαρίστηκα και ξεκίνησα να φεύγω. Άκουσα να λένε πάμε, πάμε», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο Ι.Β. μίλησε για τη στιγμή που μπήκε στο αμάξι αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση. «Τους είπα ότι είδα πολλά αίματα. Είδα μόνο ένα ξύλο που κρατούσε κάποιος αλλά δεν το χρησιμοποιήσαμε. Δεν είδα αλλά αντικείμενα. Είδα στιγμιαία και ένα μαχαίρι. Μετά γυρίσαμε στον σύνδεσμο. Με το μηχανάκι μου πήγα σπίτι».

Τον λόγο έλαβε η κ. Εισαγγελέας που ρώτησε τον 7ο κατηγορούμενο για το κινητό του τηλέφωνο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε μπαταρία και το άφησε στη μπαγαζιέρα του δικύκλων του. Όμως, σύμφωνα με την Εισαγγελέα και μετά την άρση απορρήτου, προκύπτει ότι υπήρξε τηλεφωνική κλήση, κάτι που αρνείται ο Ι.Β.

ΠΗΓΗThestival
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς