21.1 C
Athens

Γουόκαπ: Το σουτ του Σλούκα με έσωσε, θα διαλέξω το… Γουοκαπόπουλος!

Σε συνέντευξη που έδωσε, ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε για το μεγάλο τρίποντο του Κώστα Σλούκα το οποίο όπως είπε τον έσωσε για το λάθος που είχε κάνει ο ίδιος νωρίτερα, ενώ αστειευόμενος ανέφερε πως του αρέσει να κάνει το όνομα του Τόμας Γουοκαπόπουλος.

Το buzzer beater του Κώστα Σλούκα σε νεκρό χρόνο δεν χάρισε μόνο τη νίκη στον Ολυμπιακό στο Game 3 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, αλλά εξασφάλισε και την ηρεμία του Τόμας Γουόκαπ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος το μεγάλο αυτό τρίποντο τον έσωσε, καθώς νωρίτερα είχε υποπέσει σε λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Μάρκο Γκούντουριτς για να δώσει προβάδισμα στη Φενέρμπαχτσε. Μάλιστα είπε πως έτρεχε πίσω από τον Κώστα Σλούκα και του φώναζε ευχαριστώ.

Ο γκαρντ των Ερυθρόλευκων μίλησε μεταξύ άλλων και για το γεγονός πως απέκτησε πρόσφατα το ελληνικό διαβατήριο, λέγοντας πως το όνομα που του ακούγεται ωραία είναι το… Τόμας Γουοκαπόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο BasketNews:

Για το λάθος του λίγο πριν τη λήξη του αγώνα: «Ήταν απλώς μια λάθος επικοινωνία. Ο Πιερ επέστρεψε ξαφνικά στη φάση. Ήμουν ήδη στα μισά της ρίψης της πάσας. Δόξα τω Θεώ, ο Σλούκας έκανε αυτό το σουτ. Με έσωσε σίγουρα».

Για το σουτ του Σλούκα: «Ένιωσα καταπληκτικά!. Ήταν ένα σουτ λύτρωσης, 100%. Καθώς έτρεχα πίσω του, είπα “Σε ευχαριστώ, Σλου, σε ευχαριστώ”. Τον φίλησα και τον ευχαρίστησα».. Ήταν γενικά ένα παιχνίδι του Σλούκα. Δεν έκανε μόνο το τελευταίο σουτ. Έπαιξε υπέροχα για όσα λεπτά ήταν στο γήπεδο. Πάσαρε καλά την μπάλα, σούταρε καλά την μπάλα, κυριάρχησε στην επίθεση και έπαιξε και καλή άμυνα. Ήταν καταπληκτικός απόψε».

Για το αν άξιζε να κερδίσει ο Ολυμπιακός: «Αισθάνομαι ότι αξίζαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Εάν η Φενέρμπαχτσε το είχε κερδίσει, θα μπορούσαν να πουν το ίδιο. Ήταν ένας πολύ μοιρασμένος αγώνας, μπρος-πίσω όλη την ώρα. Ήταν μια σκληρή νίκη, και είμαι χαρούμενος που βγήκαμε στην κορυφή σε μια σφιχτή σειρά όπως αυτή».

Για το γεγονός πως πήρε ελληνικό διαβατήριο: «Αισθάνομαι καταπληκτικά. Με τιμά και με ενθουσιάζει. Ανυπομονώ για το εγγύς μέλλον. Για αυτούς τους ανθρώπους που ήθελαν να το αποκτήσω, είμαι πολύ ευγνώμων. Φυσικά, ήθελα να μπορέσω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Είναι κάτι που δεν το παίρνω ελαφρά».

Για το ελληνικό όνομα που θα ήθελε να έχει: «Θα διαλέξω το Τόμας Γουοκαπόπουλος. Μου αρέσει, ακούγεται πολύ καλό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς