17 C
Athens

Δίκη Άλκη: «Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να δίνει μια μαχαιριά σε ένα από τα παιδιά»

Συνεχίζεται και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου.

Ενώπιον της έδρας βρίσκεται ο 6ος κατηγορούμενος με καταγωγή από τις Σέρρες, ηλικίας 23 ετών.

Ξεκινώντας την απολογία του ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 19χρονου για την παρουσία του στο συμβάν

«Εκείνη τη μέρα ήμουν έως το απόγευμα στη σχολή και μετά βγήκαμε με τον φίλο μου, έναν εκ των κατηγορουμένων. Άλλος κατηγορούμενος τον πήρε τηλέφωνο για να πάμε στον σύνδεσμο. Είχα ξαναπάει μια δυο φορές. Ήταν 23:30 η ώρα. Δεν κάτσαμε πολύ ώρα. Όταν φτάσαμε εκεί ήταν όλοι οι κατηγορούμενοι εκεί. Γνώριζα κάποιους, όχι όλους. Είχε και άλλα άτομα που δεν τα ήξερα. Εκεί μάθαμε ότι έγινε επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο με Αρειανούς. Συζητιέται αν θα πάμε στη Χαριλάου και να βρούμε οπαδούς του Άρη. Κατάλαβα ότι θα τους κυνηγούσαμε. Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι τέτοιο. Δεν το σκέφτηκα καλά. Ξεκινήσαμε να πάμε στη Χαριλάου. Μας είπαν να πάμε και πήγαμε. Δεν υπήρχε συνεννόηση. Μπροστά μας ήταν το Citroen γιατί ήξερε τους δρόμους. Κατέβηκα από τους τελευταίους. Από το σύνδεσμο πήρα έναν σιδερένιο σωλήνα, αλλά αντικείμενα δεν είδα. Το πήρα για παν ενδεχόμενο. Για να προστατέψω τον εαυτό μου. Γι’ αυτό το έβαλα στο πορτ μπαγκάζ».

Ο 23χρονος κατηγορούμενος περιέγραψε πώς έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη. «Ένας εκ των κατηγορουμένων κάτι είπε στα παιδιά που ήταν στα σκαλάκια. Δεν το άκουσα γιατί ήμουν μέσα στο αμάξι. Ξεκίνησε η φασαρία, υπήρξε χαμός. Μετά από λίγο διέκρινα τον 2ο κατηγορούμενο να δίνει μια μαχαιριά σε ένα από τα παιδιά. Μετά από λίγο κατεβήκαμε και εμείς από το αμάξι μας. Πήρα τον σιδερένιο σωλήνα έκανα 2-3 βήματα και γύρισα πίσω. Φοβήθηκα. Άφησα τον σωλήνα και περίμενα δίπλα στο αμάξι. Όταν ξεκίνησε η φασαρία μόνο τον 2ο κατηγορούμενο διέκρινα», είπε κατά την απολογία του.

Ο 6ος κατηγορούμενος έδωσε λεπτομέρειες για το που βρίσκονταν κάποιοι εκ των κατηγορουμένων. Όπως είπε, μερικοί από αυτούς δεν συμμετείχαν στο συμβάν, ενώ κατονόμασε εκείνους που είδε να είναι στα σκαλιά. «Άκουγα φωνές και κραυγές, δεν μπόρεσα να διακρίνω ακριβώς. Είδα το ξύλο σηκωμένο στον αέρα. Μετά έμαθα ποιος το κρατούσε. Μετά τους είδα να γυρνάμε πίσω στα αμάξια. Είδα κάποια άτομα να ανεβαίνουν και να βρίζουν», είπε.

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του 6ου κατηγορούμενου.

ΠΗΓΗThestival
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς