26.1 C
Athens

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0: Ο Μακ Άλιστερ ξέρανε τους Κόκκινους Διάβολους στο 99′

Για τρίτη σερί αναμέτρηση στο πρωτάθλημα απέναντι στην Μπράιτον, η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ δεν παίρνει ούτε βαθμό! Οι Γλάροι με μια εύστοχη πέναλτι του Αλέξις Μακ Άλιστερ στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ξέραναν την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, η οποία  γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα μετά από πέντε παιχνίδια στο εξ αναβολής ματς των δύο ομάδων.

Οι μεν Κόκκινοι Διάβολοι έμειναν τους 63 βαθμούς και – με παιχνίδι λιγότερο – βρίσκονται στο +4 από την 5η Λίβερπουλ ενώ η Μπράιτον αναρριχήθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 55 βαθμούς και βρίσκεται στο +1 από Τότεναμ και Άστον Βίλα (οι οποίες έχουν δύο παιχνίδια περισσότερα).

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό αλλά χωρίς μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν με το 0-0 να φαντάζει ως το τελικό αποτέλεσμα βάσει της εικόνας του αγώνα. Ωστόσο, στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σο βρήκε την μπάλα με το (απλωμένο) χέρι προ του Ντανκ που ετοιμαζόταν για κεφαλιά και ο διαιτητής αφού έλεγξε τη φάση στο VAR έδειξε το πέναλτι που αξιοποίησε στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων για να δώσει τους Γλάρους τους τρεις βαθμούς και μαζί κατά πάσα πιθανότητα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Στιλ, Γουέμπστερ, Ντανκ, Εστουπινιάν, Ενσίσο, Γκίλμουρ (75′ Κόλγουιλ), Καϊσέδο, Μιτόμα, ΜακΆλιστερ, Μπουανανότε (62′ Μαρτς), Γουέλμπεκ (75′ Ουντάβ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελεφ, Σο, Νταλότ, Κασεμίρο, Φρεντ (76′ Ζάμπιτσερ), Ράσφορντ, Άντονι (76′ Σάντσο), Φερνάντες, Μαρσιάλ (84′ Βέγκχορστ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς