20.9 C
Athens

Δίκη Άλκη: «Πήρα ένα σφυρί από τον σύνδεσμο και πήγαμε να βρούμε οπαδούς του Άρη»

Με την απολογία του τρίτου κατηγορουμένου συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του στην περιοχή της Χαριλάου.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την απολογία του και στη συνέχεια κατευθυνόμενος από τις ερωτήσεις της προέδρου της έδρας, επεσήμανε πως από τους κατηγορουμένους ήξερα τον πρώτο, τον δεύτερο, τον τέταρτο από την κατασκήνωση, και τον δέκατο επειδή μένουν στην ίδια περιοχή, όπως και τόνισε πως τον δωδέκατο κατηγορούμενο δεν τον γνώριζε καθόλου.

«Πήρα μαζί μου ένα σφυρί από τον σύνδεσμο»

«Είχε έρθει από το σπίτι μου να με πάρει ο τέταρτος κατηγορούμενος, και να πάμε για ένα ποτό κοντά στον σύνδεσμο στο κέντρο. Εν τέλει, πήγαμε και για ένα δεύτερο ποτό στον σύνδεσμο και ήμασταν στο μπαρ. Υπήρχε κόσμος γενικά, αλλά δεν τους γνώριζα όλους. Τότε, ήρθε ένα παιδί και μας ενημέρωσε όλους για το συμβάν στο Ωραιόκαστρο. Μας είπε, ότι κάποιοι Αρειανοί κυνήγησαν κάποιους οπαδούς του ΠΑΟΚ, προσωπικά δεν τον γνώριζα. Σιγά σιγά, άρχισαν να έρχονται και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στο σύνδεσμο και είπαμε μετά την ενημέρωση του παιδιού, να πάμε να κάνουμε μια βόλτα στην Χαριλάου. Προσωπικά πήρα ένα σφυρί μαζί μου από τον σύνδεσμο και πήγαμε για να μαλώσουμε με οπαδούς του Άρη».

Ξεκινώντας την διαδρομή προς την περιοχή της Χαριλάου, και όταν έφτασαν οι κατηγορούμενοι στην Πλαστήρα, πριν το στενό της Γαζή, αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν στα σκαλιά κάποια άτομα. «Περάσαμε την Γαζή και σταματήσαμε μπροστά από ένα μαγαζί και κατεβήκαμε εγώ, ο δεύτερος και ο τέταρτος. Πήγαμε προς τα σκαλοπάτια και έγινε η ερώτηση “τι ομάδα είστε;”.

«Δε θυμάμαι ούτε το πρόσωπο του Άλκη»

Εκείνη την στιγμή ήμασταν μόνο οι τρεις μας. Όταν μπήκαμε στην είσοδο, χτύπησε τον δεύτερο κατηγορούμενο στο κεφάλι ένας από τους φίλους του Άλκη με ένα κράνος και μετά ο κατηγορούμενος έβγαλε το αντικείμενο που είχε μαζί του και το χρησιμοποίησε. Εγώ παρακολουθώ τι γίνεται. Τότε ήρθαν τρία άτομα από το Polo. Ο δέκατος κατηγορούμενος, είχε ανέβει στα σκαλάκια, γύρισα να δω που ήταν ο τέταρτος, αλλά είχε φύγει».

Στη συνέχεια, ο τρίτος κατηγορούμενος κατά την διάρκεια της απολογίας του ανέφερε πως τότε πέρασε ένας φίλος του Άλκη, από ανάμεσά τους και ο ίδιος τον κυνήγησε μέχρι την γωνία, στη διασταύρωση Πλαστήρα με Γαζή. «Μετά γύρισα προς τη Γαζή και τότε αντιλήφθηκα μόνο τον δεύτερο κατηγορούμενο που ήταν πάνω στα σκαλιά, είδα δύο άτομα να φεύγουν προς την Γαζή και είχε και δύο άτομα από το Clio, τα είδα να έρχονται. Τον Άλκη δεν τον θυμάμαι καθόλου. Ούτε το πρόσωπό του θυμάμαι. Είχα δει ένα παιδί να είναι ξαπλωμένο, υπήρχαν άτομα γύρω του αλλά δεν έκαναν κάποια κίνηση. Γενικά υπήρχαν φωνές, σαν βαβούρα. Δεν θυμάμαι τις φωνές του Άλκη».

Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος της έδρας, τόνισε προς τον κατηγορούμενο ότι στις προηγούμενες καταθέσεις του και στην απολογία του στην ανακρίτρια, αναφέρει όσα έγιναν εκείνη τη μοιραία νύχτα με περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ σήμερα δεν τις επαναλαμβάνει.. Ο ίδιος τότε απάντησε πως «έχω πει κάποια πράγματα στην απολογία μου στην ανακρίτρια που δεν ισχύουν. Υπήρχε μέσα μου πανικός και φόβος. Γενικά, την επόμενη μέρα έμαθα τι ακριβώς συνέβη. Δεν πέρασε από το μυαλό μου, μου κόπηκαν τα πόδια, δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Συνεχίζοντας την απολογία του, αφού προηγήθηκε η αιματηρή επίθεση, ο τρίτος κατηγορούμενος γύρισε στο αυτοκίνητο και τότε άκουσε τον τέταρτο να λέει “πάμε, πάμε”. Μπήκα μέσα στο αμάξι, είδα τον πυρσό του 4ου ακουμπισμένο στο κάθισμά του και το σφυρί που είχα στο πατάκι. Ξεκινάμε να φύγει το αμάξι, είχαμε δει τα άτομα που ανεβαίνουν. Δεχθήκαμε μια καρέκλα, κάναμε έναν ελιγμό και μετά στρίψαμε δεξιά και παρκάραμε κάπου προς Τούμπα. Πήγαμε από το σύνδεσμο και μετά γυρίσαμε σπίτι. Έπειτα από έξι ημέρες με συνέλαβαν».

Η απολογία του συνεχίζεται.

ΠΗΓΗThestival
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς