23.5 C
Athens

Κύπελλο Γερμανίας: Άιντραχτ και Λειψία στον τελικό

Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Λειψία θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο του Κυπέλλου Γερμανίας, στον μεγάλο τελικό που είναι προγραμματισμένος για τις 3 Ιουνίου. Την αρχή έκαναν τον βράδυ της Τρίτης (2/05) οι «κόκκινοι ταύροι» με το εμφατικό 5-1 στην έδρα της Φράιμπουργκ κι απόψε ήταν η σειρά της Άιντραχτ να επικρατήσει εκτός της Στουτγκάρδης με 3-2 και να πάρει το δεύτερο «εισιτήριο» για τον καταληκτικό αγώνα.

Μέχρι το 50ό λεπτό οι Σουηβοί είχαν το προβάδισμα από το γκολ του Τόμας στο 19΄, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έφεραν τα πάνω κάτω σε διάστημα 27 λεπτών με τα γκολ των Εντικα (51΄), Καμάντα (55΄) και Κόλο Μουανί (με πέναλτι στο 77΄). Στο 83΄ ο Ντιλό μείωσε σε 2-3 για τους γηπεδούχους, που δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο, πόσω μάλλον δε απ’ την στιγμή που στο 85΄ έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Σόσα με δεύτερη κίτρινη.

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος πέρασε αλλαγή στο 32΄ αντί του Ζαγκαντού, στο ματς που η Στουτγκάρδη είναι υποχρεωμένη να ξεχάσει όσο το δυνατό συντομότερα και να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα και στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο στην Ιστορία της (σε έξι παρουσίες σε τελικούς), για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1997. Από την πλευρά τους οι «Αετοί», οι οποίοι έχουν χάσει έδαφος στην «κούρσα» της Ευρώπης μέσω του πρωταθλήματος θα μπορέσουν να κυνηγήσουν μέχρι τέλους το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» μέσω του Κυπέλλου.

Έχουν καλύτερο… ρεκόρ σε τελικούς με πέντε τρόπαια σε οκτώ ματς, με τελευταία τους παρουσία σε καταληκτικό αγώνα το 2018, όταν και είχαν κατακτήσει το τρόπαιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς