20.8 C
Athens

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το επεισόδιο οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την οπαδική επίθεση με θύμα έναν 15χρονο, η οποία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Τρίτης.

«Το θύμα ήταν αιμόφυρτο. Ήταν άσχημα χτυπημένο» με αυτά τα λόγια ιδιοκτήτης καταστήματος περιγράφει το στίγμα που ήθελαν να αφήσουν οι δράστες της οπαδικής επίθεσης στον ανήλικο. «Ακούσαμε φασαρίες πήγαμε να δούμε τι έγινε. Τέσσερα – πέντε άτομα νεαρά μαζεμένα κλωτσούσαν ένα παλικάρι που ήταν πεσμένο κάτω. Τρέξαμε και φωνάξαμε μια άλλη κοπέλα. Με το που μας άκουσαν έτρεξαν για να φύγουν» σημειώνει ο ιδιοκτήτης, υπογραμμίζοντας τα «σημάδια» που πρόδωσαν τις διαθέσεις των δραστών.

«Πήραν τη ζακέτα του παιδιού. Κάποιοι γείτονες τρέξανε να τους προλάβουν αλλά δεν πρόλαβαν. Δεν καταλάβαμε από την αρχή ήταν πως πρόκειται για οπαδικό επεισόδιο. Το θύμα ήταν αιμόφυρτο. Ήταν άσχημα χτυπημένος. Η σύζυγος μου μαζί με τη φαρμακοποιό του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Μας είπε πως πονούσε και πως τον χτύπησαν στο κεφάλι», τόνισε.

«Όποιος πήγε να βοηθήσει τον χτύπησαν και αυτόν»

Η μανία των δραστών αποτυπώνεται και στη μαρτυρία εργαζόμενης, η οποία προσέτρεξε να βοηθήσει τα θύματα. «Ήμουν μέσα στο μαγαζί όταν ξαφνικά ακούσαμε φωνές και βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει. Είδα να βαράνε το παιδί στα μούτρα. Νόμιζα πως του διάλυσαν τη μύτη. Βγήκαν από τις πολυκατοικίες και φώναζαν. Όποιος πήγε να βοηθήσει τον χτύπησαν και αυτόν. Καλέσαμε άμεσα την αστυνομία», επεσήμανε και πρόσθεσε, μάλιστα, πώς «γίνονται συχνά τέτοια περιστατικά».

Ένας άνδρας που πήγε επίσης να προστατεύσει τους ανήλικους, τόνισε ότι ο γιος του δέχτηκε επίθεση, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. «O γιος μου μαζί με ένα άτομο προσέτρεξαν στο σημείο για να βοηθηθούν το παιδί. Πήγαν να του ρίξουν μπουνιά την οποία τελικά έφαγε το άλλο άτομο» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το ένα θύμα φορούσε φανέλα με διακριτικά του ΠΑΟΚ, ενώ και οι δύο «αμέσως πήγαν απέναντι στο φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες».

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο δράστες ηλικίας 21 ετών έχει συλληφθεί και αυτή την ώρα βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.

ΠΗΓΗThesstoday
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς