18.7 C
Athens

Η ΕΟΕ απέσυρε τα ασφαλιστικά για το ΟΑΚΑ με παρέμβαση Αυγενάκη

Η ΕΟΕ απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει - Κανονικά το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό

Μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η ΕΟΕ απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει και έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί σήμερα (3/5, 14:00).

Το πρωί της Τετάρτης (3/5) η ΕΟΕ αποφάσισε να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει και οδήγησαν στην αναβολή του χθεσινού (2/5) Δ.Σ του ΟΑΚΑ, αλλά και στην έντονη αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που απείλησε με συλλαλητήρια.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει κανονικά το μεσημέρι της Τετάρτης για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι υπήρξε δέσμευση από την Πολιτεία πως θα βρεθεί λύση για τη στέγαση της ξιφασκίας, καθώς προτεραιότητά της είναι «να μην ξεσπιτωθούν τα ερασιτεχνικά αθλήματα»:

Η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε σήμερα στην απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία ζητούσε την αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ για την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου «Νίκος Γκάλης» στον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΕ αποφάσισε να αποσύρει τα ασφαλιστικά, μετά τις διαβεβαιώσεις που πήρε ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος από την κυβέρνηση, ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα της στέγασης της Ξιφασκίας που είναι το άθλημα που πλήττεται περισσότερο από την παραχώρηση των προπονητηρίων.

Ο κ. Καπράλος, μαζί με τα μέλη της ΕΟΕ Ισίδωρο Κούβελο, Θανάση Βασιλειάδη και Γιώργο Αλικάκο πήγαν στο δικαστήριο για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και μετά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, αποφάσισαν την απόσυρση της αίτησης, καθώς η ΕΟΕ όπως έχει δηλώσει κατηγορηματικά, είναι υπέρ της παραχώρησης του κλειστού γηπέδου στον Παναθηναϊκό αρκεί να μην «ξεσπιτωθούν» τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση για την παρέμβαση της. Οι διαβεβαιώσεις που πήραμε μας οδήγησαν στην απόφαση να αποσύρουμε τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς φαίνεται ότι θα βρεθεί λύση και για την ξιφασκία. Εχω τονίσει πολλές φορές ότι η ΕΟΕ είναι υπέρ της χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου από τον Παναθηναϊκό, αρκεί να μην βρεθούν στο δρόμο όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που προπονούνται καθημερινά στο ΟΑΚΑ. Από τη στιγμή που θα βρεθεί λύση για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δεν υπήρχε λόγος να επιμείνουμε στα ασφαλιστικά μέτρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη για τις 14:00.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς