17.2 C
Athens

Madrid Open: Επιβλητική εμφάνιση Τσιτσιπά και πρόκριση στην οκτάδα

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Ισπανού Μπερνάβες Θαπάτα Μιράγες με 2-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά Masters της Μαδρίτης

Με δυο εκπροσώπους συνεχίζει το ελληνικό τένις στο τουρνουά της Μαδρίτης αφού μετά τη Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το εμπόδιο του Μπερνάβες Θαπάτα Μιράγες με 6-3, 6-1 μέσα σε 74 λεπτά και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Madrid Open. Είναι η δεύτερη χρονιά στη σειρά που βρίσκεται στην οκτάδα του μαδριλενικου Όπεν και τρίτη συνολικά στην καριέρα του.

Πέρυσι μάλιστα κατάφερε να φτάσει έως τα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον Ζβέρεφ.

 

Οι δύο παίκτες έκαναν συνολικά 5 break στον αγώνα, με τον Τσιτσιπά να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του Ισπανού και να υπερέχει στις επιστροφές και πάνω στο φιλέ.

Στον επόμενο γύρο, σε ματς που θα γίνει την Πέμπτη, θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Γιαν Λέναρντ Στρουφ, Νο 65 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο του Αργεντινού Πέδρο Κατσίν με 7-6(7), 6-7(7), 6-3. Απέναντι στον Γερμανό, ο Τσιτσιπάς μετρά τρεις νίκες σε πέντε παιχνίδια, αλλά καμία στο χώμα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς