22.6 C
Athens

MVP της Volley League ο σπουδαίος Παγένκ: «Αφιερωμένο στους οπαδούς του Ολυμπιακού, αγαπώ τον σύλλογο και την Ελλάδα»

Κορυφαίος παίκτης της Volley League για τη σεζόν 2022/2023 είναι και με τη βούλα ο σπουδαίος Άλεν Παγένκ. Ο Σλοβένος κεντρικός αναδείχθηκε MVP του 31ου πρωταθλήματος του Ολυμπιακού και έβαλε με χρυσά γράμματα το όνομά του στη λίστα των σπουδαιότερων παικτών που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα.

«Ειλικρινά, δεν το περίμενα. Είναι σπάνιο να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης ένας κεντρικός, ευχαριστώ τους προπονητές για αυτή την τιμή. Αφιερώνω τον τίτλο στους οπαδούς του Ολυμπιακού! Επίσης, στον προπονητή μου, στους συμπαίκτες μου, στο σταφ του Ολυμπιακού και στην οικογένεια μου, που με στήριξε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Το σημαντικότερο είναι, ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα και τον ευρωπαϊκό τίτλο. Τον τίτλο του MVP θα μπορούσε να τον κερδίσει οποιοσδήποτε συμπαίκτης μου. Εγώ παλεύω για κάθε μπάλα, σε κάθε φάση και αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα. Είμαι καλά εδώ, για αυτό και έμεινα και δεύτερο χρόνο», ανέφερε για τη βράβευσή του ο σπουδαίος Σλοβένος κεντρικός.

Σημειώνεται πως είναι ο πρώτος «καθαρός» κεντρικός που κατακτά το συγκεκριμένο ατομικό βραβείο καθώς το 2009 που το απέσπασε ο Μίταρ Τζούριτς (που τώρα είναι κεντρικός) αγωνιζόταν ως διαγώνιος.

Από τους δέκα προπονητές της Volley League οι πέντε ψήφισαν Παγένκ, ενώ οι υπόλοιπες ψήφοι μοιράστηκαν σε Τράβιτσα (2), Κουμεντάκη (1), Τζιάβρα (1) και Ιντάλγκο (1).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς