17.9 C
Athens

Παπανικολάου: Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση, είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε

Αποφασισμένος για τη νίκη ταξιδεύει στην Τουρκία ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου.

Οι Ερυθρόλευκοι αναχώρησαν για την Τουρκία και τα δύο παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε για τα πλέι οφ της EuroLeague, με τη σειρά να βρίσκεται στο 1-1.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε ενόψει της αναμέτρησης και τόνισε πως υπάρχει πίστη στο πλάνο και την ταυτότητα της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού:

«Σε αυτή την καμπή της σεζόν στην οποία βρισκόμαστε το νούμερο 1 είναι να είσαι αποφασιστικός, έτοιμος να διεκδικήσεις κάθε φάση από το πρώτο δευτερόλεπτο, εξάλλου οι μικρές λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά.

Σε ότι αφορά την τακτική, σίγουρα υπάρχουν αρκετά κομμάτια που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο κάθε προπονητής, όμως νομίζω πως η πλάστιγγα γέρνει είτε στη μία είτε στην άλλη ομάδα από τις μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να κάνεις από αγώνα σε αγώνα, αυτό θεωρώ πως θα είναι το κλειδί.

Είχα πει και μετά το πρώτο παιχνίδι που κερδίσαμε πως η σειρά είναι μεγάλη, δεν θα είναι κάτι εύκολο, δεν πρέπει να είναι εύκολο .Επίσης δεν υπάρχουν πολλά κομμάτια τακτικής τα οποία μπορείς να αλλάξεις από παιχνίδι σε παιχνίδι, όταν δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 4 φορές μέσα στη σεζόν και θα αναμετρηθούν άλλες δύο σίγουρα. Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση και είμαστε αποφασισμένοι να πάμε και να κερδίσουμε την Τετάρτη.

Θεωρώ πως είναι λάθος να αλλάξει η βάση μας, αφού έχει κυλίσει τόσο σωστά για εμάς η σεζόν, το σωστό είναι να πιστέψεις σε όσα έχεις κάνεις μέσα στη χρονιά, σίγουρα υπάρχουν κομμάτια που έχουμε δουλέψει, κάποια λάθη που έγιναν, θα υπάρχουν μετατροπές, αλλά κατά κύριο λόγο δεν θα ήταν σωστό η ομάδα να αλλάξει την ταυτότητά της, έχουμε χάσει κι άλλα παιχνίδια κι αυτή η ταυτότητα μας έχει φέρει εδώ που είμαστε σήμερα. Οπότε υπάρχει πίστη στο πλάνο, υπάρχει πίστη στις δυνατότητές μας.

Και στα δύο παιχνίδια δεν πιάσαμε την απόδοση που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν, τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στον αγώνα της Τετάρτης».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς