20.7 C
Athens

Μεταξύ κατεργαραίων… ειλικρίνεια: Ο Κομίνης αποθεώνει Ιβάν Σαββίδη στο Εφετείο και ο Δημητριάδης κάνει κωλοτούμπα!

Με ατάκες που δεν θα τις έλεγε ούτε ο... Γιάννης Καλπαζίδης, ο πρώην διαιτητής Κομίνης έσταξε μέλι για τον Ιβάν Σαββίδη στο Εφετείο, ενώ ο Βασίλης Δημητριάδης άλλαξε την αρχική κατάθεσή του προκαλώντας τη θυμηδία της έδρας

Τον Φεβρουάριο του 2022 ο Ιβάν Σαββίδης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 μηνών με αναστολή για τη διαβόητη ένοπλη εισβολή στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του επεισοδιακού ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που διεκόπη τον Μάρτιο του 2018.

Ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή στον Ιβάν Σαββίδη για την ένοπλη εισβολή στην Τούμπα

Σήμερα, Τρίτη, ξεκίνησε η εκδίκαση της έφεσης της πλευράς Ιβάν Σαββίδη στο Εφετείο, η οποία μόνο εκπλήξεις δεν έκρυβε. Ο διαιτητής εκείνου του αγώνα, Γιώργος Κομίνης, κατέθεσε με θέρμη υπέρ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χρησιμοποιώντας λόγια που θα δυσκολευόταν να προφέρει ακόμα και στενός συγγενής του εξαφανισμένου από την Ελλάδα Ιβάν Σαββίδη. Ούτε καν ο μεγαλοεπενδυτής της ΠΑΕ Ξάνθη και δανειστής – ευεργέτης του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλπαζίδης, δηλαδή. Με λίγα λόγια, μόνο που δεν τον πρότεινε για… βραβείο Νόμπελ ο χιλιοτραγουδισμένος ρέφερι!

«Δεν ήθελε να δημιουργήσει ένταση, να ζημιώσει την ομάδα. Είναι άνθρωπος που έχει επενδύσει πακτωλό χρημάτων στην ομάδα. Συνήθως οι άνθρωποι που επενδύουν σε μία ομάδα έχουν σκοπό το καλύτερο και δεν θέλουν να την ζημιώσουν ή να υποστούν συνέπειες» κατέθεσε ο Γιώργος Κομίνης, ενώ για τη φράση «you are finished» («είσαι τελειωμένος») που η κάμερα έπιασε να του λέει ο Μίχελ, ο πρώην διαιτητής είπε ότι την εξέλαβε ως «διαιτητική αργκό».

 

Πίεση και «κωλοτούμπα» από τον Βασίλη Δημητριάδη

Ακολούθησε η κατάθεση του τότε γενικού αρχηγού της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος έκανε λόγο για «πολύ σημαντικό παιχνίδι», τονίζοντας πως «η ακύρωση του γκολ αμφισβητήθηκε δημιουργώντας μεγάλη ένταση στο αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες». «Προσπάθησα να ηρεμήσω την κατάσταση. Ο κ. Μίχελ πήγε και είπε κάτι στο αυτί του κ. Κομίνη. Ο κ. Σαββίδης δεν έφτασε κοντά στον διαιτητή. Είχε δύο τρία άτομα μαζί του, προφανώς η συνοδεία του. Δεν πείραξαν κανέναν από τους δικούς μας. Έφτασε στα 1 -2 μέτρα. Δεν είδα το όπλο».

Κατά την εξέτασή του ρωτήθηκε επίμονα για όσα είχε καταθέσει τότε στην Αστυνομία, πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον απώθησε βίαια με τα δύο του χέρια, κάτι που αναίρεσε στην κατάθεσή του ως μάρτυρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. «Μπορεί να με έσπρωξε, αλλά δεν έπεσα», είπε, προσθέτοντας πως η κατάθεσή του είχε γίνει «ξημερώματα και κάτω από δύσκολες συνθήκες». Μάλιστα, η επιμονή της έδρας στο συγκεκριμένο ερώτημα προκάλεσε αντίδραση από την πλευρά της υπεράσπισης του Ιβάν Σαββίδη.

Ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει εδώ και χρόνια σε δικέφαλο αστερισμό «εξυγίανσης» το γνωρίζει ακόμα και ο πιο αφελής. Το θέμα είναι αν θα υποδυθούν τους αφελείς και οι λειτουργοί της ποινικής Δικαιοσύνης, όπως κάνουν εκείνοι της αθλητικής…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς