15 C
Athens

ΠΑΟΚ – Άρης 3-2: Ο Ζίβκοβιτς έκρινε το… τρελό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Η χαρά του γκολ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει από το 0-1 και να παίρνει τη νίκη χάρη στο ωραίο σουτ του Ζίβκοβιτς που βρήκε στο κεφάλι του Πίρσμαν και κατέληξε στα δίχτυα

Σε ένα ματς που τα τέσσερα από τα πέντε τέρματά του μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2 στο ντέρμπι με τον Άρη παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1.

Οι Ασπρόμαυροι σταμάτησαν το αρνητικό σερί τους και γεύτηκαν τη χαρά της νίκης μετά από 2 συνεχόμενες ήττες, αναγκάζοντας παράλληλα τον Άρη στην πρώτη του ήττα μετά από 2 συνεχόμενες νίκες.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στο μεγαλύτερο κομμάτι του, με τις δύο ομάδες να έχουν τα καλά και τα κακά διαστήματα τους και να δείχνουν ικανές για τη νίκη. Ο Άρης κατάφερε να είναι αρκετά αποτελεσματικός στο πρώτο μέρος και εκμεταλλεύτηκε το διάστημα που ήταν καλύτερος στον αγώνα, ενώ ο Δικέφαλος από την άλλη πήρε το αίμα του πίσω στο δεύτερο μέρος και ρέφαρε την αστοχία του πρώτου 45λεπτου για να φτάσει τελικά στη νίκη.

Δυνατό σημείο των Ασπρόμαυρων ήταν για ακόμη μια φορά τα άκρα τους, ενώ για τον Άρη τράβηξαν κουπί στο σημερινό παιχνίδι οι Καμαρά και Νταρίντα, με τον πρώτο να μην ολοκληρώνει το παιχνίδι αφού αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης είχε τρία διαφορετικά πρόσωπα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και ήταν καλύτερος για 10-15 λεπτά, στη συνέχεια ο Άρης ισορρόπησε με τους γηπεδούχους να είναι ελαφρώς καλύτεροι και από το 30′ και μετά οι Κίτρινοι πήραν πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια τους.

Η τριπλέτα Τάισον, Κωνσταντέλιας, Ράφα Σοάρες μπήκε με όρεξη στο ματς, με τους δύο τελευταίους να συνεργάζονται στο 6′ και τον Ντάντας να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι μετά το γύρισμα του Πορτογάλου αριστερού μπακ.

Ο Άρης αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα για περίπου 30 λεπτά από το πρέσινγκ των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά οι Ασπρόμαυροι τις δύο φορές που μετά από κλέψιμο βρέθηκαν σε πλεονεκτικό δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν ούτε σε τελική τα λάθη των Κίτρινων, με τον Ζίβκοβιτς να είναι μοιραίος και στις δύο περιπτώσεις.

Στο 17′ ήρθε η ώρα για την πρώτη τελική του Άρη στο παιχνίδι, με τον Ματέο Γκαρσία να παίρνει την κεφαλιά ψαράκι ολομόναχος μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Νταρίντα και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 23′ ο Δικέφαλος ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Κωνσταντέλια, με το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά. Εκείνη τη στιγμή υπήρξε μία μίνι ένταση στους πάγκους και ένα λεπτό αργότερα ο δεύτερος βοηθός δέχθηκε μπουκάλι στο κεφάλι από την κερκίδα, το οποίο ευτυχώς δεν το πέτυχε γεμάτα. Κανείς θα περίμενε πως μετά το γεγονός αυτό θα υπήρχε διακοπή έστω για μια προειδοποίηση που θα ήταν το λιγότερο, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Εφτά λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα του Άρη να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι. Ο Καμαρά έπαιξε φανταστικά με μία για τον Ματέο Γκαρσία, αυτός έβαλε πλάτη τον Κουλιεράκη και λίγο πριν πλασάρει βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή. Οι Κίτρινοι διαμαρτυρήθηκαν για τράβηγμα πάνω στον Ισπανό, ο Αγκάγιεφ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρέμβαση από το VAR δεν υπήρξε κι έτσι η φάση πέρασε.

Αυτή ήταν η πρώτη προειδοποίηση από τους φιλοξενούμενους, αφού με τον Καμαρά να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι, έκαναν ένα καυτό τέταρτο. Στο 34′ ο Πάλμα με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Κοτάρσκι να διώξει σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πίρσμαν βρέθηκε μόνος του από τα αριστερά στην περιοχή μετά από ωραία πάσα του Καμαρά αλλά το τελείωμα του δεν δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου.

Στο 42′ ο Μπράντον Τόμας μετά από γύρισμα του Σάστρε δεν μπόρεσε να στείλει προς την εστία του Κουέστα την μπάλα, με αυτή να είναι η πρώτη απειλεί από πλευράς των γηπεδούχων από το 28′ και μετά όταν το γύρισμα του Ζίβκοβιτς κόπηκε τελευταία στιγμή.

Ο Άρης πλήγωσε τον ΠΑΟΚ με τον τρόπο που κινδύνεψε ο ίδιος πιο πολύ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ματέο Γκαρσία πίεσε τον Κουλιεράκη, αυτός πάτησε την μπάλα και γλίστρησε και ο Καμαρά έκλεψε για να βγει απέναντι από τον Κοτάρσκι και να πλασάρει όμορφα για το 0-1.

Οι Κίτρινοι πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια αλλά το δεύτερο ημίχρονο έκρυβε τρομερές συγκινήσεις με…. κρεσέντο τερμάτων

Οι Ασπρόμαυροι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, με τον Ζίβκοβιτς να βγάζει στο 51′ καταπληκτική κάθετη πάσα στον Ντάντας, τον οποίο νίκησε όμως ο Κουέστα διώχνοντας σε κόρνερ το πλασέ του.

Ο τερματοφύλακας των Κιτρίνων όμως δεν είχε απάντηση 4 λεπτά αργότερα, με τον Τάισον να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από κόντρες και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ να ισοφαρίζει. Οι παίκτες του Άρη ζήτησαν χέρι, αλλά μετά και από εξέταση του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά. Οι γηπεδούχοι με την ορμή από την ισοφάριση πίεσαν αμέσως για την ολική ανατροπή και έφτασαν σε αυτή. Ο Ντάντας κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Πίρσμαν μέσα στην περιοχή και ο Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα στο 62′ για το 2-1.

Μετά την ολική ανατροπή, ο Άρης προσπάθησε σιγά σιγά να πάρει τον έλεγχο για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι δεν χρειάστηκε να πιέσουν τρελά, αφού ο Νταρίντα με τρομερό κεραυνό στο 70′ έξω από την περιοχή έφερε κι πάλι το παιχνίδι στα ίσα.

Μετά ακριβώς από το γκολ ισοφάρισης του Άρη ο ρυθμός φάνηκε να πέφτει, αλλά η αναμέτρηση έκρυβε κι άλλες εκπλήξεις.

Στο 77′ ο Ζίβκοβιτς έκανε την αγαπημένη του κίνηση έξω από την περιοχή, σύγκλινε από τα δεξιά προς τον άξονα, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε στο κεφάλι του Πίρσμαν.

Μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάποια άλλη μεγάλη στιγμή και το γκολ του Σέρβου ήταν αυτό που έκρινε τελικά το παιχνίδι, το οποίο οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με παίκτη λιγότερο καθώς ο Καμαρά αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (80′ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ (Φ. Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (68′ Ελ Καντουρί), Κωσταντέλιας, Μπράντον (80′ Ολιβέιρα)

ΑΡΗΣ (Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μαζικού, Ετέμπο (84′ Ετέμπο), Νταμπό, Νταρίντα, Γκαρσία (68′ Καμάτσο), Πάλμα (68′ Ιτούρμπε), Καμαρά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς