16.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ένταση, δακρυγόνα και ένας τραυματίας έξω από τη Λεωφόρο

Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε που Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κονταροχτυπιούνταν μεταξύ τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και φαίνεται πως αυτήν την πρωτόγνωρη – τουλάχιστον στον 21ο αιώνα – κατάσταση δυσκολεύονται να τη διαχειριστούν κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟ.

Αρκετές ώρες πριν την έναρξη του ματς, οπαδοί του Παναθηναϊκού άρχισαν να συρρέουν έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας, ενώ ανάλογη ήταν και η ατμόσφαιρα έξω από το ξενοδοχείο της ΑΕΚ, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες φίλαθλοι της Ένωσης για να αποθεώσουν την αποστολή πρξν αναχωρήσει με προορισμό την έδρα του μεγάλου αγώνα.

 

Περίπου 2.5 ώρες πριν τη σέντρα, σημειώθηκε ένταση έξω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» ανάμεσα σε αστυνομικούς των ΜΑΤ και οπαδούς του Παναθηναϊκού. Σε δύο διαφορετικά σημεία περιμετρικά του γηπέδου της Λεωφόρου, υπήρχαν μικρής έκτασης επεισόδια και ρίψη δακρυγόνων απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις προς τους οπαδούς, όταν μερίδα εξ αυτών επιχείρησε να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Η πρώτη εστία έντασης καταγράφηκε ψηλά στην οδό Τσόχα, όπου η Αστυνομία έριξε 7-8 δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος, ενώ η δεύτερη σημειώθηκε προς την πλευρά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με αντίστοιχες ρίψεις δακρυγόνων. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για έναν τραυματία οπαδό, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό κάτι περισσότερο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς