12 C
Athens

Νεκρή 29χρονη γυναίκα από ασφυξία σε αγώνα για το Champions League Αφρικής

Οι αρχές της Καζαμπλάνκα ξεκίνησαν έρευνα μετά τον θάνατο μιας οπαδού έξω από τις πύλες του σταδίου «Μοχάμεντ V» πριν από τον αγώνα της τοπικής Ράγια με την Αλ Αχλί για τα προημιτελικά του αφρικανικού Champions League, το Σάββατο (29/4).

Τα μαροκινά Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οπαδός, μια 29χρονη γυναίκα, πέθανε από ασφυξία όταν χιλιάδες φίλαθλοι προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την Ράγια να προσπαθεί να ανατρέψει την ήττα (0-2) από τον πρώτο αγώνα στην Αίγυπτο.

«Ο Αζίζ Ελ Μπαντραβί, πρόεδρος της Αλ Ράγια, εκ μέρους όλων των μελών του συλλόγου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της φιλάθλου, Νούρα, που πέθανε πριν από τον αγώνα της ομάδας μας με την Αλ Αχλί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Εν τω μεταξύ, βίαια επεισόδια, συμπεριλαμβανομένης μιας πυρκαγιάς, προκάλεσαν διακοπή για περισσότερα από 30 λεπτά του προημιτελικού, επίσης για το Champions League της CAF, μεταξύ της Εσπεράνς (Τυνησία) και της Ζενές Σπορτίβ (Αλγερία) το απόγευμα του Σαββάτου, στην Τύνιδα.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Mosaïque και άλλες μαρτυρίες οπαδοί της Εσπεράνς προσπάθησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο μετά την πρώτη περίοδο, αλλά η αστυνομία επενέβη και ξέσπασαν συγκρούσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς