22.6 C
Athens

Ναντ – Τουλούζ 1-5: Κυπελλούχος Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της με ασύλληπτη εμφάνιση (vid)

Οι νεοφώτιστοι του Φιλίπ Μοντανιέ κατέκτησαν το Κύπελλο Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία τους ισοπεδώνοντας την περυσινή Κυπελλούχο Ναντ, η οποία διασύρθηκε τελικό του Stade de France

Μια ασύλληπτη στιγμή στην ιστορία της ζει η Τουλούζ που πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας για πρώτη φορά! Με μια αδιανόητη εμφάνιση, η ομάδα του Φιλίπ Μοντανιέ πήρε τα σκήπτρα από τη Ναντ (1-5) που βρέθηκε σε δεύτερο σερί τελικό (πέρυσι το κατέκτησε) και εξασφάλισε και ευρωπαϊκό εισιτήριο ενώ στη Ligue 1 βρίσκεται στη 12η θέση.

 

Ο τελικός κρίθηκε από το πρώτο ημίωρο. Ο Κόστα στο 4′ και στο 10′ σκόραρε με ισάριθμες κεφαλιές για το 0-2 έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ αντίστοιχα. Στο 23′ ο Νταλίνχα έφυγε στην κόντρα μετά τη βαθιά μπαλιά του Σουάσο και έκανε το 0-3 στο 23′ ενώ 8′ αργότερα ο ίδιος παίκτες έγραψε το 0-4.

Η Ναντ πέτυχε το γκολ της τιμής στο 75′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλας, με τον Αμπουχλάλ όμως να λέει την τελευταία λέξη για το 1-5.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουλούζ έγινε η πρώτη ομάδα (μετά τη Σεντ Ετιέν το 1970) που κερδίζει σε τελικό Κυπέλλου με τουλάχιστον τέσσερα γκολ διαφορά. Θύτης τότε, όπως και τώρα ήταν η Ναντ που πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο!

Εκτός αποστολής για την Τουλούζ ήταν ο Χάρης Τσιγγάρας.

 

ΝΑΝΤ: Λαφόν, Σεντόνζ, Καστελετό, Παλουά (46′ Ντελόρ), Βίκτορ (66′ Μερλέν), Ζιροτό, Μπλας (88′ Κοκό), Σισοκό, Μολέ (46′ Μουτουσαμί), Σάιμον (46′ Γκαναγκό), Μοχάμεντ

ΤΟΥΛΟΥΖ: Χάουγκ, Ντέσλερ, Κόστα (82′ Ρουόλτ), Νικολάισεν, Σουάσο, Σπίρινχς (82′ Ντιαρά), Φαν ντεν Μπούμεν, Ντεζάχερε (69′ Σιέρο), Αμπουχλάλ, Σαϊμπί (76′ Ρατάο), Νταλίνχα (69′ Οναϊβού)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς