20.9 C
Athens

Ο ιστορικός Απόλλων κυπελλούχος Ευρώπης, 14-18 την Τεράσα στην Ισπανία!

Περίπου δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το τμήμα πόλο Ανδρών του Απόλλωνα Σμύρνης πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του!

Η Αμφίβια Ταξιαρχία έκανε επίδειξη δύναμης στον δεύτερο τελικό με την Τεράσα (14-18) και κατέκτησε το Challenger Cup που αποτελεί και μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πόλο πέρα από το ίδιο το σωματείο που είχε μαζί του και μερικούς οπαδούς του στην Ισπανία.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη έκανε μια ασύλληπτη εμφάνιση στην επίθεση σημειώνοντας 18 γκολ (!) στον δεύτερο τελικό της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι ενώ είχε επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά στο πρώτο παιχνίδι στο Σεράφειο. Υπενθυμίζεται πως μόνο ο Ολυμπιακός (με τα περισσότερα τρόπαια, τρία στον αριθμό) και η Βουλιαγμένη (ένα) έχουν πανηγυρίσει ανάλογες επιτυχίες στο παρελθόν.

Τα μισά γκολ του Απόλλωνα σημειώθηκαν από τους Βίτσκοβιτς (5) και Μπογκντάνοβιτς (4) που διέλυσαν από την περιφέρεια την (κάκιστη) άμυνα της Τεράσα. Παρά την ποιότητά της, η ισπανική ομάδα λύγισε στην πίεση των φιλοξενούμενων που με αποφασιστικότητα έκαναν ένα εντυπωσιακό τρίτο οκτάλεπτο με επιμέρους 4-7 για να σφραγίσουν ουσιαστικά την κατάκτηση του τροπαίου.

ΤΕΡΑΣΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 13-18

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3

ΤΕΡΑΣΑ: Μότος, Γουίλσον, Σάντσες, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρθία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 1, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας, Μυριλος, Σολανάκης 2, Καβουσάνος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς