19.1 C
Athens

GP Αζερμπαϊτζάν: Πρωτιά για Σέρχιο Πέρες στον αγώνα σπριντ

Ο Σέρχιο Πέρες πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα σπριντ της Formula 1 για το 2023, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, στο Μπακού. Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull κατάφερε να προσπεράσει στον 8ο από τους 17 γύρους του αγώνα τον Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος είχε εκκινήσει από την πρώτη θέση, και είδε πρώτος την καρό σημαία, παίρνοντας παράλληλα και τους οκτώ βαθμούς από την πρώτη θέση.

Ο Μονεγάσκος τερμάτισε δεύτερος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν με τη δεύτερη Red Bull, παρά την επαφή που είχε στη στροφή 2 του πρώτου γύρου με τη Mercedes του Τζορτζ Ράσελ και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει μια μεγάλη τρύπα στην αριστερή πλευρά του μονοθεσίου του Ολλανδού δις παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο Φερστάπεν εξοργίστηκε με την εξέλιξη αυτή, ενώ είχε μια μικρή συζήτηση μετά τον αγώνα με τον Ράσελ, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσουνόντα «βρήκε» με το πίσω δεξί ελαστικό τον τοίχο στη στροφή 14, με αποτέλεσμα η AlphaTauri να πάθει ζημιά και να γυρίσει με… τρία λάστιχα στα πιτ, σκορπίζοντας θραύσματα στην πίστα, με αποτέλεσμα να βγει αρχικά εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και στη συνέχεια κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς