18.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι κόποι των αθλητών που επιβραβεύθηκαν και η δικαίωση της διοίκησης κόντρα σε όλα

Λένε πως το καλό νικάει στο τέλος. Στον αθλητισμό δεν ισχύει πάντα και το έχουμε δει πολλές φορές. Η ιστορία γράφει πως το καλό νικάει όταν υπερασπίζεσαι το σωστό και το ηθικό όταν το άσπρο προσπαθούν εξωγενείς παράγοντες να το μετατρέψουν σε μαύρο.

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής στο πινγκ πονγκ τόσο στις Γυναίκες όσο και στους Άνδρες με απόλυτη υπεροχή στους αγωνιστικούς χώρους απέναντι στον Παναθηναϊκό παρότι προσπάθησαν να του το κλέψουν. Και λέμε αγωνιστικούς χώρους γιατί αρκετοί προσπάθησαν να κρίνουν το πρωτάθλημα μακριά από αυτούς και με ύπουλους τρόπους.

H ΕΦΟΕΠΑ θέλησε ουσιαστικά να… εξυπηρετήσει τους Πράσινους παρουσιάζοντας έναν Ολυμπιακό «αποδεκατισμένο» στο γήπεδο ελέω των σοβαρών αγωνιστικών υποχρεώσεων των διεθνών αθλητών εγνωσμένης αξίας των Ερυθρόλευκων. Εκεί ήταν όμως που βγήκε μπροστά η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η οποία απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν πανηγυρίζει τεράστιες επιτυχίες και τίτλους τα τελευταία 13 χρόνια.

Μπήκε ασπίδα στις προσπάθειες των αθλητών και βγήκε μπροστά για να προασπιστεί τα δικαιώματά τους: να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τον τίτλο κι αν τον χάσουν να χαθεί καθαρά στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε απόλυτα τους Ερυθρόλευκους για το παράλογο της Ομοσπονδίας, για την οποία επιχείρησαν κάποιοι να κάνουν το άσπρο μαύρο. Θυμόσαστε τι ανέφερε το σκεπτικό;

«Η εν λόγω ερμηνεία των σχετικών διατάξεων κρίνεται από το Δικαστήριο εσφαλμένη, αφού με τυχόν αποδοχή της, θα εγκαθιδρύονταν άνιση μεταχείριση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι, υπό την ανωτέρω ερμηνεία, θα μπορούσαν να συνδράμουν τη ελληνική εθνική ομάδα και έτσι να εξελιχθούν και προσωπικά έκαστος εξ αυτών στο άθλημα (καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη), σε σχέση με τους αλλοδαπούς αθλητές οι οποίοι αγωνιζόμενοι σε ελληνικές ομάδες, δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αγώνες των δικών τους Εθνικών Ομάδων, υφιστάμενοι μάλιστα και ποινές. Επιπροσθέτως, η τυχόν αποδοχή της εσφαλμένης ως άνω ερμηνείας, θα είχε ως απώτερο αποτέλεσμα να μην επιλέγουν οι αλλοδαποί αθλητές και δη οι καλύτεροι στην παγκόσμια κατάταξη, τις ελληνικές ομάδες, με συνέπεια την υποβάθμιση του αθλήματος στην Ελλάδα».

Σκεφτείτε να μην είχε υπερασπιστεί το δίκιο του ο Ολυμπιακός. Σε αυτή την περίπτωση ενδεχομένως να είχε χάσει το πρωτάθλημα, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί και στο γήπεδο. Ωστόσο, αν δεν έβγαινε μπροστά η Ομοσπονδία θα είχε πετύχει την αλλοίωση του πρωταθλήματος, την υποβάθμιση του αθλήματος και θα δημιουργούσε ένα δεδικασμένο που θα απέτρεπε τους ξένους αθλητές να έρθουν στην Ελλάδα για να αγωνιστούν.

Δεν είναι τυχαία η αγανάκτηση του κόσμου με όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν, αλλά το φινάλε βρήκε τόσο τον Ολυμπιακό όσο και το ίδιο άθλημα δικαιωμένο. Κι ας προσπάθησαν διάφορα… παράκεντρα να πετύχουν με ύπουλους τρόπους τους δικούς τους σκοπούς παρουσιάζοντας μια άλλη εκδοχή (και όχι την πραγματική) για να κάνουν το δικό τους κομμάτι.

Αυτοί που επιδόθηκαν στη γνωστή τους προπαγάνδα για να κρύψουν τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού.

Αλλά δεν τους πέρασε και ο σύλλογος πανηγυρίζει πανάξια τις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε Άνδρες και Γυναίκες!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς