20.6 C
Athens

Της κωλοτούμπας το ανάγνωσμα

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει την κιτρινόμαυρη και όχι μόνο επικαιρότητα, συγκρίνοντας τις αντιδράσεις για τα γήπεδα των ομάδων

Θα γελάσουμε πολύ το επόμενο διάστημα. Με τις επικές κωλοτούμπες που θα κάνουν ορισμένοι.

Μιλάμε δε θα έχει προηγούμενο. Άνθρωποι που ζούσαν στην άλλη άκρη της Ελλάδος -πάντα με βάση τη… Νέα Φιλαδέλφεια- και ήταν υπέρμαχοι του Άρη Βασιλόπουλου, προκειμένου να μην πάρει η ΑΕΚ 2,5 στρέμματα και κάνει το νέο της γήπεδο, ήδη εδώ και κάποια 24ωρα, έχουν ξεκινήσει ταχύρρυθμα μαθήματα ρυθμικής γυμναστικής. Βλέπεις όταν είσαι όπου φυσάει ο άνεμος, αυτά παθαίνεις.

Αυτοί λοιπόν που έλεγαν «όχι να μην παραχωρηθούν τα 2,5 στρέμματα για να φτιάξει γήπεδο η ΑΕΚ», λένε τώρα «ναι να παραχωρηθεί πολλαπλάσια έκταση για να κάνει νέο γήπεδο ο ΠΑΟΚ». Κάπου εκεί λοιπόν αρχίζεις και αναρωτιέσαι. Ρε συ, αυτοί μας δουλεύουν; Αυτοί δεν ήταν αντίθετοι σε παραχωρήσεις εκτάσεων; Τώρα γιατί είναι υπέρ;

Να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ. Μακάρι όλες οι ομάδες να έχουν καινούρια γήπεδα. Γήπεδα που θα προσελκύουν κόσμο και θα «αναγκάζουν» και τις ΠΑΕ να επενδύουν περισσότερο. Γήπεδα που δε θα είναι ακατάλληλα. Όπως είναι εν μέρει το γήπεδο της Τούμπας. Διότι μη μου πείτε ότι είναι κατάλληλο ένα γήπεδο το οποίο για μία θύρα που έχει χωρητικότητα 5 – 6 χιλιάδων θεατών, έχει κυριολεκτικά 1,5 θύρα εισόδου και εξόδου.

Όπως είναι για παράδειγμα το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που χρησιμοποιούσε πέρσι ο Παναθηναϊκός. Ιστορικό γήπεδο δε λέω, ωραίο για έδρα γιατί ο αντίπαλος νιώθει την ανάσα σου, αλλά… Για να μην πάμε σε άλλα γήπεδα που χρησιμοποιούν ομάδες στη Super League και δεν έχουν καν τουαλέτα… Τέλος πάντων…

Ο ΑΕΚτζής που βίωσε και ακόμα βιώνει, -διότι η «Αγιά Σοφιά» θέλει ενάμισι χρόνο για να είναι πανέτοιμη- την εξορία, την απατεωνιά και το έγκλημα Γρανίτσα, έχει ακούσει και διαβάσει πάρα πολλά τα τελευταία 24ωρα. Μέχρι το ότι δεν έκανε… εξαγγελίες ο Αλέξης Τσίπρας για το γήπεδο της ΑΕΚ. Αλήθεια τώρα;

Πως θα έκανε εξαγγελίες ο Αλέξης Τσίπρας, όταν η παρουσίαση του γηπέδου έγινε το Νοέμβριο του 2013 και τότε στην κυβέρνηση βρισκόταν ο Αντώνης Σαμαράς; Τι πίνετε και δεν μας δίνετε; Μήπως θυμάστε τι είχε γίνει στην περιβόητη ψηφοφορία στη Βουλή; Μήπως θυμάστε στελέχη ποιας παράταξης έσερναν την ΑΕΚ στο ΣτΕ; Μήπως θυμάστε ποιος Δήμαρχος, ποιας παράταξης έβαλε εμπόδια για την επιστροφή της ΑΕΚ στα πάτρια εδάφη της;

Την ίδια ώρα, υπάρχουν απίθανοι τύποι που γράφουν ότι η ΑΕΚ έκανε… τράμπα με τον Ολυμπιακό τους Χριστοδουλόπουλο και Γιαννιώτα και ότι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν συμμαχήσει με τους «ερυθρόλευκους»! Μιλάμε ότι έχει βρεθεί άνθρωπος που έχει ξεπεράσει τις διηγήσεις του Βαρόνου Μινχάουζεν με πρακτικές Γιόζεφ Γκέμπελς!

Μάλλον έχει άγνοια για τη συνάντηση στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου και δεν έχει ακούσει τίποτα για την εξομάλυνση σχέσεων και τη συνεργασία στη Λίγκα. Εκεί όπου ως δια μαγείας, δεν ακούγεται λέξη από το ένα λιμάνι προς το άλλο. Εκεί που όλοι αγαπήθηκαν «έτσι ξαφνικά» που λέει και ο Αντώνης Ρέμος.

Να μην ξεχάσω φυσικά να αναφερθώ και στον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ. Όταν είχε έρθει στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε επισκεφτεί την «Αγιά Σοφιά» συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κκ. Γαβριήλ, τότε οι ειδήμονες είχαν ανακαλύψει εχθρούς και μυθικά τέρατα. Μόνο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ δεν έγραψαν.

Τώρα όμως που επισκέφτηκε στη ΔΕΘ το περίπτερο του ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ του είχε έτοιμο το δωράκι με τη φανέλα, τα τέρατα και οι συνωμοσίες εξαφανίστηκαν. Όλα είναι καλώς καμωμένα. Τέλος πάντων… Πολύ ασχοληθήκαμε. Έτσι και αλλιώς το άσπρο μαύρο προσπαθούν να κάνουν, αλλά δεν πείθουν (σχεδόν) κανένα.

Για να μιλήσουμε και λίγο για τα δικά μας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση, από το να βλέπεις το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Είμαι από τους τυχερούς που μπορώ μέσα σε λίγα λεπτά να βρεθώ στα «ιερά χώματα» και να παρακολουθήσω την ανέγερση του γηπέδου, βήμα – βήμα.

Μπαίνοντας από την πύλη του Άλσους συναντάς κόσμο που έρχεται καθημερινά από παντού κυριολεκτικά, για να πάρει μία… τζούρα και παθαίνεις πλάκα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας. Μικροί που δεν έζησαν το «Νίκος Γκούμας» και ανυπομονούν να μπούνε στην «Αγιά Σοφιά», αλλά και μεγάλοι που θέλουν να… προλάβουν το νέο γήπεδο. Που τους ακούς να λένε «ας μπω στο Ναό μας και μετά ας κλείσω τα μάτια μου».

Για τα αγωνιστικά, έρχεται ένας Γολγοθάς. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά το διήμερο ρεπό, ξεκινάνε σήμερα δουλειά για τρεις κολασμένες εβδομάδες με αγώνες ανά τρεις ή τέσσερις μέρες. Με αγώνες στο Άμστερνταμ, στην Τούμπα, στο Ηράκλειο, κόντρα στον Πανιώνιο, τη Μπενφίκα και τον Ολυμπιακό. Με το τέλος αυτών των «υποχρεώσεων» (ακολουθεί και η διακοπή του πρωταθλήματος) θα φανεί και που θα κάτσει η μπίλια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι κομβικό αυτό το διάστημα για την «Ένωση».

Βεβαίως το σημαντικό είναι ότι τις επόμενες μέρες ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να έχει περισσότερες λύσεις στα χέρια του. Ο Τσιγκρίνσκι έχει επιστρέψει. Ο Γιαννιώτας ανεβαίνει και τα μόνα ερωτηματικά είναι οι Αλμπάνης και Μπογέ. Κυρίως ο Αργεντινός, ο οποίος ήρθε και ως βασική επιλογή. Αν μπει και αυτός σύντομα σε φουλ ρυθμούς, τότε νομίζω ότι ο 50χρονος προπονητής θα αποκτήσει πονοκεφάλους…

ΥΓ: Από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου είχα γράψει ότι είναι περίπλοκη. Το να διαρρέει όμως το σκεπτικό πριν την ανακοίνωση της απόφασης, είναι σκάνδαλο!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς