17.6 C
Athens

Μπαρτζώκας: Έχουμε δυνατότητες να κερδίσουμε ένα ή και δύο παιχνίδια στην Πόλη, στοίχισε η αλλαγή στις αρχές μας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εστίασε στα πολλά χαμένα ριμπάουντ, στις βιαστικές επιλογές και στην έλλειψη σωστής διαχείρισης, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η ομάδα του είναι ικανή ακόμα και για δύο νίκες στην Πόλη

Τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ, οι βιαστικές επιλογές και η κακή εκτέλεση του πλάνου ήταν μερικοί από τους λόγους στους οποίους απέδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την ήττα του Ολυμπιακού από τη Φενέρμπαχτσε στο Game 2 στο ΣΕΦ.

Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων πάντως εξήγησε πως η ομάδα του έχει τη δυνατότητες να φύγει με διπλό από την Κωνσταντινούπολη αρκεί να ακολουθήσει τη σωστή προσέγγιση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το παιχνίδι ήταν προφανώς όπως το περιμέναμε. Η Φενέρμπαχτσε έπαιξε με αποφασιστικότητα, πρέπει να το αντιληφθείς και πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα για να προσαρμοστείς. Η μεγάλη διαφορά που πήραμε στην πρώτη περίοδο, δεν μας βοήθησε. Ξεκινήσαμε να παίζουμε βιαστικά, αρχίσαμε να μην εκτελούμε το πλάνο μας και στο τέλος είδαμε ένα κλειστό παιχνίδι. Στο -1 χάσαμε δύο βολές, εκείνοι πήραν δύο επιθετικά και βολές, οπότε το ματς κρίθηκε όπως καταλαβαίνετε στις λεπτομέρειες.

Πρέπει να καταλάβουμε πώς έπρεπε να παίξουμε. Πρέπει να αναλύσουμε τον αγώνα. Έχουμε τις δυνατότητες να πάμε εκεί και να κερδίσουμε ένα παιχνίδι, ακόμα και τα δύο παιχνίδια. Πρέπει επίσης να παραδεχθούμε ότι η Φενέρμπαχτσε έκανε πολύ καλό παιχνίδι, σκόραρε πολύ στην τέταρτη περίοδο, είχε επιθετικά ριμπάουντ και στο τέλος η πίεση ήταν στο δικό μας μέρος. Έπρεπε να το έχουμε διαχειριστεί πολύ καλύτερα.

Αν είχε σκοράρει τις βολές ο ΜακΚίσικ και είχαμε πάρει μετά το αμυντικό ριμπάουντ, θα είχαμε κερδίσει. Στο ροτέισον σταματήσαμε να παίζουμε όπως έπρεπε, αυτή η διαφορά έπρεπε να μας δώσει αυτοπεποίθηση αλλά δεν συνέβη αυτό. Στο προηγούμενο ματς πήγαμε στο +2 με τρίποντο του Παπανικολάου και γυρίσαμε στο β’ μέρος συγκεντρωμένοι. Αυτή τη φορά η προσέγγισή μας ήταν λάθος.

Η Φενέρμπαχτσε προσπαθεί να περιορίσει τη μετακίνηση της μπάλας και τις τελικές μας πάσες, είναι ένα καλό πλάνο αυτό. Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ όμως είναι πάρα πολλά σε αυτό το επίπεδο. Δεν είχαμε τα hustle plays στο ζωγραφιστό, αυτό είναι το παράπονό μου, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε έναν αγώνα playoffs. Έτσι αλλάζει το μομέντουμ, έπρεπε να είμαστε καλύτεροι.

Δεν μέτρησε η κούραση, ο χρόνος μοιράζεται περισσότερο από συγκεκριμένους παίκτες της Φενέρμπαχτσε όπως ο Πιέρ κι ο Χέιζ. Αν έχεις έλλειψη συγκέντρωσης, τότε έχεις πραγματικό πρόβλημα. Το να ξεκινάς με έναν συγκεκριμένο τρόπο και να αλλάζεις τις αρχές σου, αυτό μας στοίχισε σίγουρα»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς