21.4 C
Athens

Ιτούδης: Ήταν σπουδαία η αντίδρασή μας, δύσκολα θα δούμε τον Γουίλμπεκιν στο Game 3

Η Φενέρμπαχτσε έκανε μπρέικ στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό και η σειρά μεταφέρεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Δημήτρης Ιτούδης συνεχάρη την ομάδα του για την αντίδρασή της και την ισοφάριση στη σειρά, στάθηκε στη συνέπεια που επέδειξαν άπαντες και αποκάλυψε πως δύσκολα θα είναι διαθέσιμος στο Game 3 ο Γουίλμπεκιν.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την νίκη. Το ματς μπορούσε να πάει προς κάθε ομάδα. Ήταν ωραίο να κοουτσάρεις, ήταν ωραίο για τους θεατές, για όσους είδαν τον αγώνα. Αληθινό ματς playoffs. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου γιατί είχαμε σπουδαία αντίδραση μετά από το καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού. Δεν παίζαμε σωστά, έμοιαζε με τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Όμως απόψε είχαμε περισσότερους παίκτες, ειδικά ο Έντουαρντς μας έδωσε εξαιρετικά λεπτά, ανοίγαμε το γήπεδο, ο Καλάθης ηγήθηκε και ο Γκούντουριτς μας έδωσε μία διαφορετική διάσταση, όπως και ο Ντόρσεϊ.

Ο Χέιζ κι ο Πιέρ ήταν συνεπέστατοι σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού, σε άμυνα κι επίθεση. Παλέψαμε στα ριμπάουντ, δεν είχαμε καλό ποσοστό στο τρίποντο, όμως αντέξαμε όταν ο Βεζένκοβ έβαλε αυτό το σουτ στο τέλος της τρίτης περιόδου. Δεν μας έβγαλε από το παιχνίδι μας, αν και τέτοιες φάσεις δίνουν ώθηση στον αντίπαλο. Μείναμε εκεί, βρήκαμε τρόπους και απόψε ήταν απλά η βραδιά μας. Ισοφαρίσαμε. Θέλω να πω ότι δεν είμαστε τυχαία στα playoffs, το αξίζαμε και είμαστε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε και πίσω από τις κάμερες. Ο Γκούντουριτς ήταν να μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες. Προσπάθησε για να είναι εδώ, το ίδιο και ο Μπιρσέν. Προφανώς δεν έχουμε Γουίλμπεκιν, Μπιέλιτσα, Μπούκερ, αλλά πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στο ιατρικό τιμ και στους ίδιους. Αν δεν έχεις τους παίκτες για να μετουσιώσεις τις ιδέες σου…

Ήταν κομβικός, μας έδωσε τη δυνατότητα να στοχεύσουμε σε κάποια πράγματα, ήταν εύστοχος στις βολές. Την τελευταία μπάλα πάλι σε εκείνον την έδωσα. Είναι περισσότερες οι πιθανότητες να μην δούμε τον Γουίλμπεκιν στο επόμενο ματς, όσο κι αν τον θέλω, χρειάζεται ένα διάστημα για να είναι ξανά ο εαυτός του.

Στο πρώτο παιχνίδι, η ομάδα πήγαινε αρκετά καλά να κερδίσει. Στα τέσσερα λεπτά που χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και δεν κόψαμε την κυκλοφορία του Ολυμπιακού, ξέφυγε το παιχνίδι. Δεν βλέπω τον Έντουαρντς πρώτη φορά, τον βλέπω στην προπόνηση, στο πρωτάθλημα, το ίδιο και τον Μαχμούτογλου. Ο Έντουαρντς έχει τη δυνατότητα, είναι ρούκι και από τους ρούκι που ήρθαν από το NBA, είναι ο πιο σταθερός και στο θέμα της αντίληψης του μπάσκετ. Τώρα ήρθε πιο νωρίς γιατί το ξεκίνημα του Ντόρσεϊ δεν ήταν ιδανικό»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς