16.4 C
Athens

Αλμέιδα: Είμαι πάρα πολύ δεμένος με την ομάδα, το πρωτάθλημα δεν τελειώνει στη Λεωφόρο

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν θεωρεί τελικό το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή και υποστήριξε πως το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα αλλά και από τα άλλα τρία που θα ακολουθήσουν.

Ο Αργεντινός τόνισε παράλληλα πως είναι δεμένος με την ομάδα του και δεν έχει αποφασίσει ακόμα πώς θα προσεγγίσει την αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ποιες είναι οι σκέψεις του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Σκέφτομαι πάρα πολλά πράγματα. Ταυτόχρονα, όμως, απολαμβάνω το να μπορώ να είμαι μέρος αυτού του παιχνιδιού. Αισθάνομαι πάρα πολύ δεμένος με την ομάδα που έχω επιλέξει. Και αυτό που επιθυμούμε όλοι, είναι να βγουν τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως τα σχεδιάζουμε».

Για το γεγονός ότι έχει χαρακτηρίσει τα πλέι οφ γιορτή, στην οποία όλοι ψάχνουν την «τούρτα» κι αν αυτή η «τούρτα» μπορεί να κρύβεται στη Λεωφόρο, με δεδομένο ότι αν προκύψει νικητής, θα αποκτήσει τρεις βαθμούς διαφορά και την ισοβαθμία με το μέρος του: «Πρώτα από όλα, απομένουν τέσσερα παιχνίδια. Όποιος σκέφτεται, ότι μπορεί να χορτάσει, τρώγοντας ένα κομμάτι αυτής της «τούρτας», τότε θα κάνει λάθος. Θα ήταν υποτιμητικό για τους άλλους προσκεκλημένους αυτής της γιορτής. Είναι αλήθεια, ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, και για εμάς αυτό ισχύει. Οπότε, είμαστε έτοιμοι για να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτό το παιχνίδι, για να βρεθούμε ένας εναντίον ενός με τον αντίπαλο. Αλλά η αλήθεια, επίσης, είναι ότι το πρωτάθλημα δεν τελειώνει με αυτό το παιχνίδι».

Για το αν συμφωνεί με το ότι η εικόνα της ΑΕΚ τις τελευταίες εβδομάδες θυμίζει την εικόνα της πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Πιστεύω ότι η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι τα έχει πάει καλά. Έχει διατηρήσει μια σταθερή ιδέα. Κάθε φορά όταν μία ομάδα κερδίζει, τα πράγματα φαίνονται πιο θετικά. Αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ξανά το δικό μας παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, τον οποίο σεβόμαστε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για το αν η μεγαλύτερη πρόκληση την Κυριακή είναι να μπορέσει να βγάλει τον Παναθηναϊκό από τον ρυθμό του: «Θα δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε για να κάνουμε αυτό που σκεφτόμασταν εκείνη τη στιγμή, που πιστεύω ότι το είχαμε κάνει. Νομίζω ότι από πλευράς φυσικής κατάστασης, όλες οι ομάδες ήταν διαφορετικές όταν παίξαμε. Σήμερα οι ομάδες έχουν λιγότερη ενέργεια, λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών που έχουμε παίξει. Λόγω της πίεσης που υπάρχει, λόγω των διάφορων γεγονότων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Οπότε, θα δούμε πως θα το σχεδιάσουμε αυτό το παιχνίδι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς